Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

"Ο Πούτιν είναι ο μόνος υπερασπιστής παγκοσμίως του χριστιανικού πολιτισμού"

 Ο διευθυντής του γαλλικού περιοδικού Valeurs actuelles Yves De Kerdrel που βρίσκεται στη Δαμασκό με τη γαλλική αντιπροσωπεία εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον πρόεδρο Άσαντ μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Δημ. Πως αντιδράτε απέναντι στις τρομοκρατικές επθέσεις που χτύπησαν τη Γαλλία το βράδυ ;

Ασαντ. Αυτό που συμβαίνει είναι φοβερό η Γαλλία δεν θα μπορέσει να πολεμήσει την τρομοκρατία όσο θα είναι....
σύμμαχος του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.

Δημ. Το ζήτημα της δικής σας αποχώρησης από την προεδρία που το ζητούν κάποιοι είναι ακόμη επίκαιρο ;

Ασαντ. Το ζήτημα της δικής μου αποχώρησης δεν είναι θέμα που θα τίθεται στις διεθνείς διασκέψεις. Αυτή η υπόθεση εναπόκειται αποκλειστικά στη λαϊκή βούληση και στο συριακό κοινοβούλιο. Αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τη Συρία θέλουν κυρίως να καταστρέψουν το τελευταίο κοσμικό κράτος της περιοχής. Ο ουδετερόθρησκος χαρακτήρας μας είναι η ταυτότητά μας και είναι πολύ σημαντική για τη Μέση Ανατολή.

 Δημ. Η Τουρκία διαδραματίζει ένα αποσταθεροποιητικό ρόλο στον πόλεμο που διεξάγετε εσείς κατά της τρομοκρατίας.

Άσαντ. Είναι κυρίως η Δύση που εθελοτυφλεί στα τεκταινόμενα στην Τουρκία. Οι τούρκοι υποστηρίζουν την Αλ Νούσρα και την DAESH και σας στέλνουν εκατομμύρια μετανάστες. Θα έπρεπε ν΄αναρωτηθείτε περισσότερο για τις πίσω σκέψεις του κ Ερντογάν. Όταν κοιτάζω την κατάσταση στον κόσμο καταλαβαίνω ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μόνος υπερασπιστής του χριστιανικού πολιτισμού στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε.