Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

From Paris With Love Ποιος δουλεύει ποιον;

 Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας δήλωσε ότι η Αεροπορία της χώρας προσέβαλε οχυρωμένες θέσεις του ISIS στην πόλη Ράκκα.
 Τα μαχητικά εξορμούν από αεροδρόμια χωρών του Κόλπου.
 Δέκα μαχητικά Mirage 2000-5 άφησαν μόλις 20 βόμβες κατευθυνόμενες με λέηζερ οι οποίες έγραφαν επάνω From Paris With Love, σε στόχους στην Ράκα. Kτύπησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, κέντρα διοίκησης, αποθήκες εξοπλισμών.
 Για να γίνει αντιληπτό το περιορισμένο της επιδρομής, στην πρώτη επιδρομή στην Βεγγάζη τον Μάρτιο του 2011 κατά των δυνάμεων της τότε κυβέρνησης Καντάφι τα Rafale είχαν ρίξει περισσότερες από....
100 κατευθυνόμενες βόμβες, ενώ από τις αρχές Αυγούστου η ρωσική Αεροπορία και η συριακή Αεροπορία έχουν ρίξει στην Ράκκα περισσότερες από 1250 βόμβες ολων των ειδών (LGB KAB-500, KAB-1500), περιβλήματα βομβιδίων (cluster bombs) κλπ.
 «Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.
Οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες στη Γαλλία για τις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του ISIS στη Συρία. Η Γαλλία συντόνισε τις αεροπορικές επιδρομές μαζί τους.
 Γαλλικά μαχητικά απογειώθηκαν από βάσεις στην Ιορδανία και στα ΗΑΕ.
 Η γαλλική Αεροπορία ξεκίνησε επιδρομές χωρίς όμως την έγκριση της συριακής κυβέρνησης ή του Σ.Α. του Ο.Η.Ε., αν και το είχαν ξανακάνει χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα ένα μήνα πριν.