Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Θα τον θυμηθούμε πολλές φορές ακόμα! Ο Βαρουφάκης "προφήτευε" με... ανατριχιαστική ακρίβεια το κλείσιμο των τραπεζών (βίντεο)

 Mε... ανατριχιαστική ακρίβεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκης, μια εβδομάδα πριν τη δραματική νύχτα της 26ης Ιουνίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε ξαφνικά δημοψήφισμα, προέβλεπε το πότε θα κλείσουν οι τράπεζες. Επεσε έξω μόνο κατά μια ημέρα. Είχε προβλέψει ότι θα κλείσουν Τρίτη, έκλεισαν Δευτέρα...    
 Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από εκείνη τη μοιραία νύχτα του καλοκαιριού όταν ο κ. Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα αιφνιδιάζοντας τους πάντες, μια κίνηση με όλες τις γνωστές δραματικές επιπτώσεις που είχε, ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στην εκπομπή του...
Πολ Μέισον στο Chanel 4, ένα ντοκιμαντέρ το οποίο προβάλλεται τώρα.    
 «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής», λέει στην αρχή της εκπομπής-ντοκιμαντέρ ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» τον ρωτά ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο τότε υπουργός Οικονομικών.    
 Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αντιλαμβανόμενος, προφανώς τον θόρυβο που θα ξεσπάσει όταν όλοι δουν τις δηλώσεις που είχε κάνει, αντέδρασε μέσω twitter: «Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».