Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Η σπηλιά του Τσούτσουρα στην Κρήτη είναι η πύλη που οδηγεί στον κάτω κόσμο;

 Στη νότια Κρήτη είναι γνωστή σε όλους η σπηλιά του Τσούτσουρου με τα κρυμμένα μυστικά ως η πύλη του κάτω κόσμου η το πέρασμα του κάτω κόσμου η στοιχειωμένη σπηλιά ή αλλιώς σπηλιά των φαντασμάτων
 Η ιστορία της σπηλιάς : Προϊστορική σπηλιά, παλαιότερα λημέρι και καταφύγιο ληστών και πειρατών.
 Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον Τσούτσουρο με περίεργα πράγματα και ακατανόητα, εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική.
 Είναι γνωστό ότι η σπηλιά....
κρύβει φοβερά και τρομερά μυστικά με επικρατέστερο το πέρασμα του κάτω κόσμου.
 Σύμφωνα με την μυθολογία πολλές ήταν οι είσοδοι για να μπει κάποιος στον Κάτω Κόσμο Άδη , μετά έπρεπε να περάσει τον ποταμό Αχέροντα του υποχθόνιου κόσμου πληρώνοντας τον γέροντα βαρκάρη Χάροντα που παραλάμβανε τις ψυχές.
 Η ψυχή που δεν μπορούσε να πληρώσει ήταν καταδικασμένη να περιπλανιέται και να βασανίζεται αιώνια στις όχθες του ποταμού , όσες πλήρωναν τις περνούσε στα έγκατα της Αχερουσίας Λίμνη και φτάνοντας στις Πύλες του Άδη που φύλαγε ο άγριος και άσπλαχνος Κέρβερος ένας τρομερός σκύλος με τρία κεφάλια που γεννήθηκε από την ένωση δυο τεράτων, του Γίγαντα Τυφώνα και της Έχιδνας και αδέρφια του ήταν ο σκύλος Ορθός του Γηρυόνη, η Λερναία ύδρα και η Χίμαιρα.
 Ο Κέρβερος φύλαγε την πόρτα του Άδη στεκόταν άγρυπνος φρουρός στην πύλη , δεν πείραζε εκείνους που ήθελαν να μπουν αλλά κατασπάραζε όλους όσους προσπαθούσαν να βγουν από τον κάτω Κόσμο .Ο Ηρακλής πραγματοποίησε 12 άθλους 1 στην Κρήτη και 1 στον κάτω κόσμο όπου κατάφερε να πιάσει τον σκύλο Κέρβερο και να τον πάει στον Ευρυσθέα . Αφού τον είδε ο Ευρυσθέας ο Ηρακλής τον επέστρεψε στον Άδη κάτω Κόσμο όπως το είχε υποσχεθεί στον Πλούτωνα
 Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης με επίκεντρο τον Τσούτσουρο ; στον οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές
 Είναι στον τσούτσουρο η είσοδος του λαβύρινθου ;;;
 Πολλές και διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν σχετικά με το πέρασμα του κάτω κόσμου κρύβεται και ένα ερωτικό δράμα με πολύ πόνο που κατέληξε σε θάνατο.