Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Κόμμα εκδημοκρατισμού της Ευρώπης από Βαρουφάκη

 Με στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ο Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα. Την πρόθεσή του αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό L’Espresso. «Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που δέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των ευρωπαϊκών αντιδημοκρατικών θεσμών ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι το κίνημα που ετοιμάζει είναι «μοναδικό και ριζοσπαστικό».
 Ο κ. Βαρουφάκης δεν έχασε την ευκαιρία να επανέλθει στο...
θέμα της αγωνιώδους προσπάθειας των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης να πλήξουν δυνάμεις της Αριστεράς στις χώρες του Νότου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως τα σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τον ισπανικό λαό να ψηφίσει τους Podemos, για τους οποίους εκτίμησε ότι «οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση».
 Τέλος, επέκρινε τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι για την αντιπαράθεση που είχε με την Αγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως «αν είχε κάνει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική του Βερολίνου, θα είχε αποφύγει να ασκηθεί απάνθρωπη πίεση στον Τσίπρα, μέχρι να παραδοθεί στις απαιτήσεις της τρόικας, τις οποίες τώρα, αργοπορημένα, ο ίδιος ο Ρέντσι εκτιμά ότι είναι δυσάρεστες».