Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Το σχέδιο του Π. Καμμένου για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με γυναίκες

 Από το στρατό θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά όσες γυναίκες διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό σώμα- και προαιρετικά όλες οι υπόλοιπες, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.   
 «Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά ‘κάστρα’ και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι....
πολύ καλύτερες από τους άνδρες. (…) Ήρθε η ώρα να θεσπίσουμε την προαιρετική στράτευση των γυναικών», είπε ο υπουργός  σύμφωνα με το ρεπορτάζ  καθημερινής εφημερίδας.  
 «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το ‘βάπτισμα του πυρός’ από τις Ένοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα.   
 Για τα σχέδια αυτά είναι ενήμερος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας