Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Τι είμαστε; Ύλη, φως, Βούδας, ενέργεια. Είμαστε ακριβός αυτό που θέλουμε να είμαστε; Πως θα το επιτύχουμε.

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

Τι είμαστε; 
Τι είναι ο άνθρωπος;   
 Το ίδιο ερώτημα από καταβολής ανθρώπου. Δεν μπορεί να απαντηθεί από κανένα αν εσύ ο ίδιος δεν ανοίξεις το πεδίο γνώσης σου και διαίσθησης σου. 
 Η εκπαίδευση που σου παρέχει το σύγχρονο κράτος πιο πολύ σε αποπροσανατολίζει και πολύ λιγότερο σε κατευθύνει προς στην σωστή κατεύθυνση. Όσο χαζό όμως και να θέλουν να σε κάνουν, υπάρχουν στιγμές μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητα σου που...
το υποσυνείδητο σου ξεκλειδώνει και σου ζητάει απαντήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που βιβλία εκατοντάδων ετών έρχονται σήμερα κάποιοι αυτοχρισμένοι δάσκαλοι να τα καταργήσουν και να επιβάλουν "συγχρονες" μεθόδους διδασκαλίας και "συγχρονες" ερμηνείες ιστορικών γεγονότων.  Αυτό από μόνο του ως γεγονός θα πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς πονηρά και να διακρίνεις την υστεροβουλία τους. Ποιοι είναι αυτοί; Μια κουκκίδα μέσα στο πέρασμα της ιστορίας, λίγες ανάσες στο πέρασμα τών χιλιετιών που αυτές οι διδαχές διένυσαν για να φτάσουν στα αυτιά μας. Πώς τολμούν να προσβάλουν με τόση βαρβαρότητα την γνώση.  
 Τα πράγματα είναι πολύ απλά σε σχέση με την σύνθετη δομή του ερωτήματος.  

Τι είμαστε; 
Τι είναι ο άνθρωπος;   

 Είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με το σύμπαν, τον ήλιο, τ'αστέρια και φυσικά με ότι άλλο μπορεί να αντιληφθεί η ανθρώπινη ύπαρξη μας.   
 Είστε μια κινούμενη και έλλογη δέσμη νοήμονος ενέργειας που έχει τη μορφή ανθρώπινου σώματος όπως το ορίζει η όραση μας. Αποτελούμαστε από κύτταρα, τα οποία αποτελούνται από άτομα,τα οποία αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια. 
Τι είναι τα υποατομικά σωματίδια;

ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!

Τα πάντα είναι ενέργεια.

Η ύλη είναι ενέργεια.

Η ενέργεια δε μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί.

Είναι η αιτία και αποτέλεσμα του εαυτού της.

Εμφανίζεται αρμονικά κατανεμημένη παντού και πάντα.

Η ενέργεια βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και δεν ξεκουράζεται ποτέ.

Αλλάζει συνεχώς μορφές.

Η ενέργεια ακολουθεί το δρόμο που χαράζει η σκέψη.

 Είμαστε ένας ζωντανός μαγνήτης. Έλκουμε, τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις ιδέες που έχουν την ίδια ενεργειακή συχνότητα με τη δική σας.
 Το ενεργειακό πεδίο σας αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Το σύμπαν λειτουργεί σαν καθρέπτης και επιστρέφει την αντανάκλαση της ενέργειας που εκπέμπουμε. 
 Όσο περισσότερη δύναμη και ένταση έχουν οι σκέψεις και τα συναισθήματά, τόσο αυξάνεται η μαγνητική έλξη.
 Δεν πρόκειται,βέβαια, για μια διαδικασία που απαιτεί πραγματική προσπάθεια. Ένας μαγνήτης δεν "προσπαθεί" να προσελκύσει κάτι - απλώς συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για μας! 
 Διαθέτουμε πολύ περισσότερη δύναμη απ'ότι φανταζόμαστε και για αυτό τον λόγο δεν μας αφήνουν να την καταλάβουμε. Μόλις αποκτήσουμε πλήρως το "Γνώθι σαυτόν"  θα κατανοήσουμε ότι εμείς είμαστε οι δημιουργοί των πάντων στη ζωή μας και μπορούμε να καταφέρουμε όλα όσα περνούν από το νου μας. 

Έχουμε την ικανότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε το μέλλον που επιθυμούμε.

Εν ολίγοις έχουμε απεριόριστες δυνατότητες αρκεί να τις αντιληφθούμε και να τις καλλιεργήσουμε.

Είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεών μας  "Βούδας"

 Οι σκέψεις μας δεν είναι απλώς μικρά αφράτα συννεφάκια που περιπλανιούνται μες στο κεφάλι σας. Ουσιαστικά, οι σκέψεις είναι μετρήσιμες μονάδες ενέργειας. Είναι βιοχημικές ηλεκτρικές ώσεις, κύματα ενέργειας που, έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν στο χρόνο και στο χώρο.
 Ο νόμος των δονήσεων μας λέει ότι τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση δόνησης. Τα πάντα, είτε είναι στερεά, υγρά ή αέρια είναι δημιουργημένα από ενέργεια και όλες οι μορφές της ενέργειας συνεχώς κινούνται και δονούνται. Ένας βράχος, ένας άνθρωπος ή ένα αυτοκίνητο μπορεί να φαίνεται ότι είναι ακίνητο, αλλά στην πραγματικότητα δονείται αργά στο υπο - ατομικό επίπεδο. Άλλες μορφές ενέργειας όπως η θερμότητα, το φώς και ο ήχος επίσης δονούνται, αλλά πολύ γρηγορότερα από αντικείμενα που "εμφανίζονται" ως στερεά.
 Δεν υπάρχουν 2 πράγματα που να είναι ακριβώς τα ίδια σε ολόκληρο το σύμπαν. Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι τα πάντα δονούνται με διαφορετική ταχύτητα-ρυθμό, Λαμβάνοντας υπ'όψιν τον νόμο της έλξης, που λέει ότι, ανάλογα με το είδος των δονήσεων που εκπέμπεις, έλκεις και τις αναλόγου είδους δονήσεων εμπειρίες, πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα. Μπορούμε να καταλάβουμε το πώς οι δονήσεις ελκύονται από άλλες δονήσεις που έχουν παρόμοια συχνότητα. Οι σκέψεις σας είναι μία μορφή ενέργειας που έχουν την δικιά τους μοναδική συχνότητα και καθώς οι σκέψεις σας στέλνονται έξω στο σύμπαν, συγκεντρώνουν ενέργεια που δονείται σε παρόμοια συχνότητα και φέρνει στην ζωή σας συγκυρίες και ανθρώπους που δονούνται επίσης στις ίδιες συχνότητες. Όσο υψηλότερη είναι η δόνηση, τόσο θετικότερα θα είναι τα γεγονότα και οι άνθρωποι που ελκύετε και το αντίθετο επίσης, όσο χαμηλότερος ο κραδασμός, τόσο πιό αρνητικοί θα είναι οι άνθρωποι και τα γεγονότα που ελκύετε. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να ανυψώσετε την δόνηση σας έτσι ώστε και οι σκέψεις που εκπέμπετε να είναι υψηλότερων δονήσεων.
 Το να κάνετε θετικές αλλαγές για το καλύτερο, μπορεί να περιλαμβάνει το να αποφεύγετε αρνητικούς ανθρώπους. Αποφεύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση και να διαβάζετε εφημερίδες, τα περισσότερα νέα των ΜΜΕ μας κρατούν σε μία αρνητική νοητική κατάσταση, γεμίζοντας τα κεφάλια μας με εικόνες βίας, φτώχειας και δυσφορίας. Αυτό μπορεί να σας αποτρέψει από το να νιώθετε αρνητικά. Μην "τσιμπάτε" στην αρνητική συμπεριφορά των άλλων και να γνωρίζετε ότι μία αρνητική σκέψη μπορεί να αντικατασταθεί με μία θετική. Αυτό είναι αποκλειστικά στο χέρι σας. Βάλτε έναν απλό στόχο και εργαστείτε σε αυτή την κατεύθυνση με τις σωστές σκέψεις, λόγια και πράξεις. Αντικαταστήστε την συνεχή "μουρμούρα" στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας με θετικές σκέψεις και επαναλάβετέ τις όσο το δυνατόν συχνότερα. 
 Φανταστείτε το θετικό αποτέλεσμα των επιθυμιών σας με όσο το δυνατόν περισσότερο συναίσθημα. Δείτε την εικόνα αυτού που θέλετε μέσα στο μυαλό σας και συγκεντρωθείτε σε αυτό ξανά και ξανά, ειδικά για μερικά λεπτά κάθε πρωί όταν ξυπνάτε, όπως και πρίν πάτε για ύπνο. 
 Φανταστείτε το πως θα νιώθετε όταν οι επιθυμίες σας πραγματοποιηθούν στην ζωή σας. Το να ανυψώσετε την δόνηση σας και επομένως να καλυτερέψετε την ζωή σας, είναι κάτι που αρχίζει με την επιθυμία για αλλαγή. Με κάποια σχετική πειθαρχία και γεμίζοντας το μυαλό σας με θετικές σκέψεις και λέξεις, έχετε την ικανότητα να αλλάξετε την κατεύθυνση της ζωής σας. Οποιαδήποτε σκέψη που "κρατιέται" σταθερά στο υποσυνείδητό σας θα υλοποιηθεί στην πραγματικότητά σας.