Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Η οικογένεια Παντελίδη: Κατέθεσε μήνυση για βαριά κακουργήματα

 Δυο εβδομάδες μετά τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη σε τροχαίο και ενώ πολλοί Έλληνες θρηνούν ακόμα για τον άδικο χαμό του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Πέτρος Καϊμακάκης, ξεκαθαρίζει τα πράγματα και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια (τουλάχιστον από τα έως τώρα στοιχεία) για το σοκαριστικό δυστύχημα.   
 Η οικογένεια που αυτές τις μέρες προσπαθεί να μαζέψει τα "κομμάτια" της και να συνειδητοποιήσει ότι...
συνέβη, δεν φαίνεται να θέλει να αφήσει κανέναν από όσους έστω και μετά θάνατον προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αγαπημενο τους γιο και αδελφο, ατιμώρητο.   
 Είναι γεγονός ότι έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ανακαλύψει τα αίτια του θανάτου του αδικοχαμένου τραγουδιστή αλλά και εκείνους που παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα του Παντελίδη για δικούς τους σκοπούς. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Πέτρο Καϊμακάμης, το πρώτο βήμα έγινε καθώς κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για βαριά κακουργήματα:     
 "Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων επικινδύνων δραστών για σοβαρά κακουργήματα όπως είναι: απάτη με υπολογιστή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ. Ξεκινά μια σοβαρή προσπάθεια για να διακριβωθούν τα πραγματικά στοιχεία των δραστών αυτών. Έχουμε έρθει σε επαφή με τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος"   

Εκλεψαν ή οχι το κινητό του Παντελίδη μετά το τροχαίο;   

 Mπορεί να είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως στο σημείο που ο τραγουδιστής έχασε την ζωή του την μοιραία Πέμπτη της 18ης Φεβρουαρίου έγινε… πλιάτσικο και άγνωστοι έκλεψαν το κινητό του. Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας ξεκαθαρίζει πως το κινητό του Παντελή παραδόθηκε στον αδελφό του! "Δεν ισχύει ότι κλάπηκε το κινητό. Το κινητό παρεδώθει την ημέρα που έγινε το τραγικό αυτό συμβάν στον αδερφό του Παντελή. Κάποιοι χάκαραν τα social media του τραγουδιστή", τονίζει ο κύριος Καιμακάκης.   
 Σύμφωνα, λοιπόν, με την οικογένεια, αδίστακτοι χάκερς έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς του άτυχου Παντελή στα social media. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε τους επιτρέπει να βλέπουν προσωπικές του συνομιλίες με τους οικείους του ενώ μπορούν ακόμη και να κλέψουν υλικό του τραγουδιστή (τραγούδια, μουσική κλπ) που μπορεί να είχε στείλει σε κάποιον. Για αυτό εκφράζονται φόβοι ότι θα εκμεταλλευτούν οικονομικά τη δουλειά που άφησε πίσω του ο καλλιτέχνης.      

Σενάρια όλα αυτά που λέγονται για τα αίτια του θανάτου- Δεν υπάρχει τίποτα επίσημα   

 Τα πράγματα στη θέση τους βάζει η οικογένεια του Παντελή μέσω του δικηγόρου της και για τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με τα αίτια του θανάτου! Μάλιστα, δεν διστάζει να πει πως τα όσα έχουν ακουστεί «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».   
 «Είναι φήμες οι οποίες δεν βασίζονται σε στοιχεία. Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο πόρισμα. Θα απαιτηθεί πάρα πολύς χρόνος για να καταλήξουν (οι πραγματογνώμονες) σε συμπεράσματα. Εμείς, ήδη, καταθέσαμε μία αίτηση στην Τροχαία του Ελληνικού όπου ζητάμε να απαντηθούν κάποια ερωτήματα σχετικά με τα τεχνικά αίτια του ατυχήματος αφενός και αφετέρου να αναρτηθούν τα δεδομένα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου».   
 Ο ίδιος φρόντισε να τονίσει αλλά και να ξεκαθαρίσει πως τα όσα έχουν γραφτεί… όπως ότι ο τραγουδιστής δεν πάτησε ποτέ φρένο ή πως κοιμήθηκε στο τιμόνι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».   
 Αποκάλυψε, ωστόσο, πως μία πρώτη εικόνα από τον τεχνικό πραγματογνώμονα για τα αίτια του ατυχήματος θα προκύψει στο τέλος αυτής της εβδομάδας.   

Θα κάνει η οικογένεια μηνύσεις εναντίον των δημοσιογράφων και όχι μόνο;   

 Και ενώ οι γονείς αλλά και τα αδέλφια του Παντελή είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, μετά το ξαφνικό κακό που τους βρήκε… Υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τη μητέρα του τραγουδιστή Αθηνά, η οποία ήταν και η μεγάλη του αδυναμία, να σκέφτεται να καταθέσει μηνύσεις ενάντια σε δημοσιογράφους και όχι μόνο.   
 Ο δικηγόρος της οικογένειας ξεκαθαρίζει πως προτεραιότητα όλων είναι να εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε το θάνατο του 32χρονου παλικαριού.   
 «Το προέχον είναι να διακριβωθούν επιστημονικά τα αίτια που προκάλεσαν, το τονίζω αυτό, το θάνατο του Παντελή. Όχι το ατύχημα, τα τεχνητά αίτια. Πρέπει να δούμε αν οι μπάρες είχαν τοποθετηθεί στο σωστό ύψος, αν τα υλικά με τα οποία απαρτίζονταν ήταν σύμφωνα με το νόμο».    
 Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφούν ενάντια ακόμα και στο ελληνικό δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα στραφούμε ενάντια σε όποιον έχει ευθύνη».