Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Προειδοποίηση για τρομοκρατικές επιθέσεις λόγω Πάσχα κατά χριστιανικών εκκλησιών από την Τουρκία

 Εκκλησίες της Χριστιανοσύνης και Συναγωγές των Εβραίων είναι, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας  της Άγκυρας, μεταξύ των  πιθανών στόχων τρομοκρατικών οργανώσεων  κατά τους εορτασμούς του Πάσχα. Η τουρκική Ασφάλεια εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενδέχεται να οργανώσουν επεισόδια διαφόρων ειδών εναντίον μελών άλλων θρησκειών με προβοκατόρικο σκοπό τις ημέρες του Πάσχα.     Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Άγκυρας, Mahmut Karaaslan, φέρεται να...
απέστειλε γραπτή προειδοποίηση σε όλες τις μονάδες Ασφαλείας να είναι σε επιφυλακή για πιθανά επεισόδια, υπενθυμίζοντας ότι αύριο, στο πλαίσιο των εορτασμών του (Καθολικού) Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν Λειτουργίες και εκδηλώσεις σε εκκλησίες στην Τουρκία, όπου προσέρχονται Χριστιανοί πολίτες.    

Για Βίβλο και Αγία Γραφή   

 Στην προειδοποίηση εκτιμάται , μετέδωσε η  ιστοσελίδα CNN Turk , ότι μπορεί τα μέλη της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS να έχουν κάνει αναγνωριστικές έρευνες σχετικά με Πρεσβείες, Προξενεία και θρησκευτικούς χώρους, όπου βρίσκονται πολλοί Χριστιανοί και Εβραίοι, ιδίως στην Τουρκία.  
 Επίσης, αναφέρεται ότι η Hizbullah / Ilim, επειδή  ενοχλείται από δράσεις όπως η διανομή φυλλαδίων,  της Βίβλου και της Αγίας Γραφής, ενδέχεται να προβεί σε επεισόδια, όπως απειλές και επιθέσεις, για να εκφοβίσει το λαό στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι απεσταλμένοι (των θρησκειών) .   
 Η  ανακοίνωση φέρεται να γράφει, μεταξύ άλλων, ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιθυμούν να επωφεληθούν από το περιβάλλον των διεθνών εξελίξεων, μέσω προβοκατόρικων ομάδων ή ατόμων θα στοχεύσουν να δώσουν την εικόνα ότι ασκείται πίεση σε πολίτες διαφορετικών θρησκειών και μπορεί να οργανώσουν διάφορα επεισόδια εναντίον χώρων προσευχής και πολιτών για να μπορέσουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την Τουρκία στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς.   

Και για Εκκλησίες και Συναγωγές   

 Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ότι πρέπει να ελέγχονται τα Cemevi (τόποι προσευχής των αλεβιτών) και τα τζαμιά, όπου προσεύχονται οι Caferi, καθώς και μη μουσουλμανικοί σύνδεσμοι και ιδρύματα, κυρίως Εκκλησίες και Συναγωγές, όπου προσεύχονται οι Χριστιανοί και Εβραίοι πολίτες στην Άγκυρα.    Επίσης, ζητήθηκε οι μονάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας να είναι σε επαγρύπνιση αναφορικά με περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος και δόθηκε οδηγία να εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα αναφορικά με την ασφάλεια των οχημάτων υπηρεσίας και την ασφάλεια του προσωπικού στις εισόδους δημοσίων χώρων.