Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Τα κροκοδείλια δάκρυα της Ευρώπης

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 Τα πάντα στην ζωή έχουν δύο όψεις και ένα τίμημα! Η πολιτικές που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα το "ιερατείο" της Ευρωπαϊκής ένωσης έχουν αρχίσει να στρέφονται κατά των πολιτών της στην καρδία πλέον της Ευρώπης. Οι απλοί πολίτες έχουν αρχίσει να πληρώνουν το τίμημα και να μετρούν νεκρούς και τραυματίες.    
 Οι πολιτικοί ως συνήθως, κλεισμένοι πίσω από τις θωρακισμένες πόρτες των πολυτελών αυτοκινήτων τους και των γραφείων τους, απλά βλέπουν αίμα και μετρούν νεκρούς ως...
αριθμούς στα ipad τους, συνεχίζουν το θεάρεστο έργο της εξασφάλισης των συμφερόντων τους. 
 Σήμερα η βελγική πρωτεύουσα δέχθηκε συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση με βόμβες στο αεροδρόμιο και σε σταθμούς του μετρό.  Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, στην αίθουσα αναχωρήσεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν 14 νεκροί και πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.  
 Στο αεροδρόμιο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί. Το σημείο έμοιαζε με πεδίο μάχης. Τραυματίες και σπασμένα τζάμια στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις.   
 Εκρήξεις σημειώθηκαν και σε σταθμούς μετρό της πόλης, με αυτήν στον σταθμό Μάλμπεκ να στοιχίζει τη ζωή 20 ατόμων, όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.