Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Συναγερμός για το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα περιμένουν σεισμό πάνω από 8 Ρίχτερ! Ξύπνησε το ηφαίστειο της Αγίας Ελένης.

 Το πιο ενεργό ηφαίστειο στον Ειρηνικό ωκεανό βορειοδυτικά των ΗΠΑ έχει αρχίσει να βρυχάται και πάλι με περισσότερους από 130 μικρούς σεισμούς κάτω από το όρος της Αγίας Ελένης, σήμερα μόνο, δύο σεισμοί έπληξαν την περιοχή.  Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι το ηφαίστειο έχει σταθερή εξέλιξη για πορεία έκρηξης! Όπως όμως λένε οι επιστήμονες δεν έχουν ξεκάθαρα σημάδια που θα τους έκαναν να είναι βέβαιοι ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί. 
 Το διαβόητο ηφαίστειο της πολιτείας της Ουάσιγκτον είναι περισσότερο γνωστό για το μεγάλη του έκρηξη το.... 
1980 η οποία έφερε την ερήμωση και την καταστροφή για περίπου 1.000 μίλια μακριά από αυτό. Η έκρηξη τότε στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους και ο καπνός έφτασε μέχρι και 1.300 πόδια επάνω από την κορυφή του βουνού. Τώρα, οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι το ηφαίστειο μπήκε στην διαδικασία της επαναφόρτιση για μια νέα έκρηξη.

Η νέα δραστηριότητα   

 Στις 14 Μαρτίου, του 2016, οι επιστήμονες κατέγραψαν σεισμούς μεγέθους 1,2 βαθμών έως 4 μίλια κάτω από το όρος της Αγίας Ελένης. Τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, υπήρξαν περισσότεροι από 130 σεισμοί, από 0,5 βαθμούς το λιγότερο. Ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα ήταν ένα μέγεθος 1,3.  
Οι μπλε κουκκίδες στο γραφικό παραπλεύρως  δείχνουν τις θέσεις από τις πιο πρόσφατες ενεργοποίησης του από τους σεισμούς με επίκεντρο το εσωτερικό του ηφαιστείου στο Όρος της Αγίας Ελένης. 
 Οι επιστήμονες λένε ότι οι σεισμοί έχουν σταθερή αύξηση σε αριθμό και μέγεθος, ενώ φτάνουν έως και τους 40 εβδομαδιαίως. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε εκπομπών αερίων. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται επίσης ότι αυτό σημαίνει ότι ακόμα τουλάχιστον δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια πιθανή έκρηξη.  Η έκρηξη του 1980 στο διαβόητο ηφαίστειο της Ουάσιγκτον έχει μείνει στην ιστορία ως η πιο «θανατηφόρα εκρήξη στην ιστορία των ΗΠΑ».   Το 2004, άρχισε να βγάζει ξανά ατμούς και στάχτη μέχρι και σε 10.000 πόδια ύψος, η δραστηριότητα αυτή συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, και πέντε μήνες αργότερα, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα του. Τώρα το ηφαίστειο θεωρητικά μπήκες στην διαδικασία της επαναφόρτιση του.  
 Και ενώ το ενδιαφέρων εστιάζεται στο όρος της Αγίας Ελένης, χθες 6 Απριλίου δύο δονήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τις ακτές του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον,  στην ασταθή ζώνη καταβύθισης Cascadia (CSZ) σημειώθηκαν δύο δονήσεις μέσα σε 21 ώρες. Αυτή είναι η εικόνα, από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, που δείχνει τις θέσεις αυτών των σεισμών:          
 Το γεγονός ότι ο ένα σεισμός έγινε στο κάτω μέρος της CSZ και ο άλλος προς την κορυφή, δείχνει την τεράστια πίεση που ασκείται σε ολόκληρη την περιοχή από το τεράστιο ρήμα των τεκτονικών πλακών του Ειρηνικού.
 Η σημερινή σεισμοί στην περιοχή CSZ έρχονται λίγες ημέρες μετά από τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε ολόκληρη την πλάκα του Ειρηνικού επί 20 λεπτά (Σχετικό θέμα μας ΕΔΩ)  και έκανε τους επιστήμονες να προειδοποιούν για σεισμό της τάξης των 8! ! ! βαθμών στο ρήμα του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταστρέψει την ολόκληρη την Καλιφόρνια!  
 Το νότιο τμήμα του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα είναι "κλειδωμένο, γεμάτο και έτοιμο να ενεργοποιηθεί" σύμφωνα με τον Thomas Jordan, διευθυντή του Κέντρου Σεισμολογίας της Νότια Καλιφόρνια.  Ο Thomas Jordan κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Εθνικό Συνέδριο Σεισμών στο Long Beach της Καλιφόρνια την Τετάρτη 4 Απριλίου είπε χαρακτηριστικά, " Η πίεση που έχει συσσωρευτεί σε εκείνο το μέρος του ρήματος έχει να εκτονωθεί, περισσότερα από εκατό χρόνια ».   Τμήματα προς τα νοτιοανατολικά του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα δεν έχουν εκτονωθεί περίπου από το 1680, σύμφωνα με την έκθεση.
 Η προφητεία του μεγάλου σεισμού για την Καλιφόρνια από τις 28 Αυγούστου 2012 (Διαβάστε σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ
 Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι οι οδηγίες που δίνουν οι τοπικές αρχές και πολλά ΜΜΕ όπως αυτές ...  
 και προτρέπουν τον κόσμο να ετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο! 

Σε ελεύθερη μετάφραση της goole το παραπάνω κείμενο λέει ... 
 Βάλτε καύσιμο στη δεξαμενή αερίου του αυτοκινήτου σας και να κρατήσει στην κορυφή-off για την επόμενη εβδομάδα ή δύο σε περίπτωση εκκένωσης καθίσταται αναγκαία. Δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι ένας σεισμός χτυπά πριν προσπαθεί να πάρει καύσιμα - που θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί, αν χτυπήσει η καταστροφή.  
 Ρίξτε μια παροχή φρέσκου νερού για να πίνουν και μαγειρεύουν με για δεκατέσσερις ημέρες. (Δεν πειράζει για το πλύσιμο ή έξαψη τουαλέτες - εννοούμε το νερό για την επιβίωση). Κάθε ανθρώπινο ον απαιτεί έξι έως οκτώ (8 ουγκιές) ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό είναι 1/2 γαλόνι ανά άτομο, ανά ημέρα.
 Έχουν ένα μικρό, φίλτρο νερού της βαρύτητας. Μπορεί να χρειαστείτε αυτό γιατί σε ένα μεγάλο σεισμό , δίκτυο δημοτικό νερό μπορεί να σπάσει? αφήνοντας ολόκληρες πόλεις χωρίς νερό. Μπορεί να χρειαστεί να πάρει νερό από ένα τοπικό ρέμα, ποτάμι, πισίνα ή λίμνη. Αν έχετε να πάρετε νερό από τέτοιες θέσεις, να φιλτράρετε πρώτη πριν από το πόσιμο ή το μαγείρεμα με αυτό! Με ένα φίλτρο νερού, θα χρειαστείτε ένα κουβά αποθήκευσης ή δοχεία για την αποθήκευση του νερού που φιλτράρει. Έτσι έχουμε ένα καθαρό κουβά ή καθαρά δοχεία στο χέρι.  
 Έχουν κονσερβοποιημένα τρόφιμα (σούπες / κρέας / φασόλια / φρούτα) ή αποξηραμένα τρόφιμα (ρύζι / ζυμαρικά / δημητριακά) που δεν θα χαλάσει με την απουσία της ηλεκτρικής ενέργειας - και ένα εγχειρίδιο ανοιχτήρι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή την τροφή.  Έχουν βασικά εργαλεία έκτακτης ανάγκης, όπως λειτουργούν με μπαταρία φακούς και ραδιόφωνα με εφεδρικές μπαταρίες.  
 Έχουν ανταλλακτικά ρούχα για να κρατήσει ζεστό και ξηρό, αν το σπίτι σας είναι ερειπωμένο και είστε αναγκασμένοι να είναι έξω για λίγο.  
 Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε, ή αν θέλετε, μια ηλεκτρική πηγή έκτακτης ανάγκης σαν μια μικρή γεννήτρια για την παροχή περιορισμένων ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν μπορείτε να πάρετε ένα, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. . . ΚΑΙ ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, να το χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Τα καυσαέρια από τον κινητήρα γεννήτρια θα σας σκοτώσουν αν χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, οι παραγωγοί θα πρέπει καύσιμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μόνο τη νόμιμη, ασφαλή, ποσότητα κατάλληλα εμπορευματοκιβώτια και αποθηκεύονται καύσιμα για να παρέχουν τις εν λόγω γεννήτρια. ΜΗΝ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ καυσίμου σε κλειστούς χώρους, θα μπορούσε να πιάσει φωτιά και να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Να είστε έξυπνοι, δεν είναι απρόσεκτος. 
 Όσοι από εσάς με υπαίθριες ψησταριές αερίου προπανίου, ίσως να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η δεξαμενή προπανίου είναι πλήρης ή να πάρετε ένα εφεδρικό για το μαγείρεμα.  
 Φυσικά, έχοντας κάποιες πρώτες παραδόσεις ενίσχυσης είναι μια καλή ιδέα για την αντιμετώπιση τυχόν περικοπές ή μώλωπες ή να βοηθήσει κάποιον τραυματίστηκε σοβαρά από σεισμό.   
 Ρίξτε μια προμήθεια των φαρμάκων που μπορεί να λαμβάνουν τακτικά --- και μπορεί να χρειαστεί να επικαλεστεί για μια εβδομάδα ή δύο - μέχρι αλυσίδες εφοδιασμού μπορεί να επανέλθει σε απευθείας σύνδεση μετά από μια μεγάλη καταστροφή.  
 Μεγάλο μέρος από αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι συσκευασμένα σε ένα "go σακούλα" για κάθε μέλος της οικογένειάς σας. Βάλτε τα απαραίτητα σε κάθε τσάντα (ανά άτομο), βεβαιωθείτε ότι ο καθένας ξέρει όπου κάθε τσάντα είναι, και έχει ένα σχέδιο για να αρπάξει τις τσάντες και να ανταποκρίνεται σε μια συγκεκριμένη θέση μέσα έξω από το σπίτι μας σας εάν ένας σεισμός χτυπήματα.  
 Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ένας σημαντικός σεισμός πρόκειται να χτυπήσει. Γι 'αυτό σας καλούμε να μην πανικοβληθείτε!  
 Τι μπορούμε να πούμε ότι, όταν αυτά τα είδη των εκδηλώσεων αρχίζουν να συσσωρεύονται-up, και όταν καταξιωμένους επιστήμονες βάλει τη σταδιοδρομία και τη φήμη τους στη γραμμή για να λένε τέτοια πράγματα δημοσίως, ήρθε η ώρα να πληρώσουν πολύ σοβαρά υπόψη και να προετοιμαστούν!