Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Τουλάχιστον 28 νεκροί και 68 τραυματίες από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

 Τουλάχιστον 28 είναι οι νεκροί από τη διπλή επίθεση που πραγματοποίησαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσνταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.  
 Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.  
 Σύγχυση επικρατεί τόσο για τον αριθμό των εκρήξεων όσο και για τα θύματα. Δύο ή τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν, δίχως όμως να είναι γνωστό αν πρόκειται για...
χειροβομβίδες ή επιχείρηση αυτοκτονίας. Γίνεται επίσης λόγος για μία έκρηξη στην είσοδο των διεθνών πτήσεων και για μια έκρηξη στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.  
 Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Κάποιες άλλες πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 30 νεκρούς.  
 Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) κάνει λόγο για «τουλάχιστον ένα νεκρό». Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk είπε πως υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν ότι έχουμε νεκρούς.   
 Έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.  
 Τουλάχιστον 68 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.  
 Τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το διεθνές αεροδρόμιο ακολούθησαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με αυτοπτες μάρτυρες.  
 Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk