Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΣΟΚ στις ΗΠΑ! Κινεζικά πυραυλικά συστήματα κλείδωσαν για 4 λεπτά αεροπλανοφόρο!

 Κλείδωσαν για 4 λεπτά τα κινεζικά ραντάρ με πυραύλους το αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis στη θάλασσα των Φιλιππίνων, την Τετάρτη, αναγκάζοντας το σκάφος να εγκαταλείψει την περιοχή! 
 Οι πύραυλοί φυσικά δεν πυροδοτήθηκαν αλλά και μόνο το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Κινέζοι προκαλεί τρόμο! Το σκάφος μαζί με τα άλλα πλοία συνοδείας του παρέμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας αφού αποσύρθηκε από την περιοχή για να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την...
υπέρβαση των συστημάτων ασφαλείας και το (λοκάρισμα) του σκάφους από τα κινεζικά ραντάρ πυραύλων.   
   Το Stennis και η ομάδα μάχης του, αναπτύχθηκαν πρόσφατα στη θάλασσα των Φιλιππίνων μαζί με το USS Ronald Reagan και την αντίστοιχη ομάδα πλοίων υποστήριξης του, καθώς οι εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κλιμακώνονται από τη Κίνας για τα "αμφισβητούμενα" νησιά της περιοχής. 
 Τα νησιά Spratley είναι μικροσκοπικά νησάκια περίπου οκτακόσια μίλια ανοικτά των ακτών της ηπειρωτικής Κίνας. Κίνα υποστηρίζει ότι οι νησίδες αυτές της ανήκουν, αλλά υπάρχουν ανταγωνιστικές διεκδικήσεις από άλλα έθνη στην περιοχή, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. 
  Πριν από ένα χρόνο, η Κίνα έστειλε εξοπλισμός στις νησίδες αυτές και άρχισε τη προσθήκη της γης έτσι ώστε να μεγαλώσουν, στη συνέχεια, οικοδόμησε λωρίδες με στρατιωτικές βάσεις. Αυτό έχει προκαλέσει έκπληξη μεταξύ των κρατών της περιοχής. Κατά κύριο λόγο, η ανησυχία στρέφετε στο ότι, περίπου 6 τρισεκατομμύρια δολάρια διακινούνται στη ναυτιλία μέσω αυτής της περιοχής. 
 Επιτρέποντας στην Κίνα την κατασκευή τέτοιων τεχνητών νησιών, μπορεί αυτή στη συνέχεια, να χρησιμοποιεί αυτά τα νησιά με την αξίωση 200 μίλια πέριξ αυτών να ορίζουν οικονομική ζώνη δικαιοδοσίας της κάτι το οποίο δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο. 
  Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί χρησιμοποιώντας και τα δύο αεροπλανοφόρα αυτά για να καταστήσει σαφές οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν αυτά τα τεχνητά νησιά ως νόμιμο κινεζικό έδαφος. Οι Κινέζοι δεν έχουν δει με καλό μάτιι αυτή την πρωτοβουλία όπως ήταν αναμενόμενο και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, προειδοποίησαν τις ΗΠΑ ότι τα εν λόγω αεροπλανοφόρα και λοιπά πλοία μπορούν να γίνουν στόχος ανά πάσα στιγμή. 
 Χθες, η Κίνα προφανώς έκανε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με το να "λοκάρουν" τα ραντάρ των πυραύλων της επάνω σε ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ.  
 Η Κίνα έχει χερσαία anti-ship βλήματα, πυραύλους που αναπτύσσουν υπερ-ηχητικές ταχύτητες και υπάρχουν ερωτήματα για το αν ή όχι τα συστήματα των ΗΠΑ Ναυτική Άμυνας θα μπορούσαν να μπλοκάρουν αυτούς τους πυραύλους σε τέτοιο χρόνο που θα ήταν ικανός να τους σταματήσει πριν βρουν στόχο.
 Αν εξ απολυθούν πολλαπλά τέτοιου τύπου βλήματα "Sunburn"  σε ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ,  "θα μπορούσε" να βυθιστεί αυτό το πλοίο, και μαζί τους 5.000 περίπου ναύτες και πεζοναύτες που υπάρχουν επάνω σε ένα τέτοιου τύπου αεροπλανοφόρο 
 Το στιγμιότυπο απεικονίζει έναν πύραυλο "Sunburn" να χτυπάει μεγάλο σκάφος κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του πυραύλου και να το διαλύει κυριολεκτικά!