Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Δημ. Λιαντ'ινης! Είναι η ζωή μας! ένα επετειακό βιβλίο από τον Δημήτρη Αλικάκο

 «Ο καθένας κρατά στη μνήμη του κάποιες σημαντικές ημερομηνίες-ορόσημα στη ζωή του. Που μπήκε στο πανεπιστήμιο, που πήρε το πτυχίο του, που παντρεύτηκε, που έγινε γονιός, που απέκτησε δικό του σπίτι, που τον βρήκε το ηλιοβασίλεμα σε μια ερημική παραλία παρέα με το αγαπημένο του πρόσωπο.  
 Η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη. Το γέλιο και την επιτυχία διαδέχεται το δάκρυ και η απογοήτευση. Και ανάποδα. Τίποτα δεν πετάμε. Γιατί δεν πρόκειται για μια απλή αλληλουχία γεγονότων, μια σειρά εμπειριών. Είναι η ζωή μας! Είναι η γνώση που αφήνουν πίσω τους στον καθένα (όσο γίνεται και όσο μπορεί). 
 Την 1η Ιουνίου 1998 χάθηκε για πάντα ένας άνθρωπος. Πικρή ή επώδυνη εμπειρία για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν. Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, μαθητές... Αδιάφορη για τους....
περισσότερους.  Για μένα, αυτή η μέρα υπήρξε η αρχή μια νέας εποχής στη ζωή μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω μια σπουδαία μορφή. Μια «ολόδροση σταγόνα ανθρώπου» όπως είπε τότε μια μαθήτριά του.  
 Έκτοτε, αφιέρωσα χρόνο και ψυχή για να αναδείξω αυτόν τον "περίεργο" Έλληνα.  Έκτοτε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα τον τιμώ σιωπηλά με τον τρόπο μου.  Σήμερα, προχωρώ ένα βήμα παραπέρα: Τιμώ τον άνθρωπο και στοχαστή με φωνή σεμνή, αλλά δυνατή! Δημήτρης Αλικάκος»
Περισσότερα ΕΔΩ