Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Νέοι φόβοι για ΚΡΑΧ στα Χρηματιστήρια ποιός ακόμα ένας λόγος για την Ελλάδα

 Μετά από ένα διήμερο μεγάλης πτώσης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι αγορές ανακάμπτουν γίνεται όμως πλέον σαφές ότι το σκηνικό αβεβαιότητας που αναδύθηκε αμέσως μετά την απόφαση για το brexit, έχει διαμορφώσει χαμηλή ορατότητα στην ευρωπαϊκή κυρίως οικονομία, καθιστώντας δυσχερέστατη τη διενέργεια οποιασδήποτε πρόβλεψης.
 Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η άνοδο αυτή αποτελεί τεχνική αντίδραση στις μεγάλες πιέσεις των τελευταίων συνεδριάσεων και ότι η μεταβλητότητα και η νευρικότητα θα συνεχισθούν και στις επόμενες συνεδριάσεις.   
 Όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές η άνοδος που παρατηρείται θεωρείται τεχνική αναλαμπή μετά το διήμερο selloff και αναφέρουν ότι η...
μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις. Ήδη αρκετοί ξένοι διαχειριστές ανησυχούν με την Ελλάδα για έναν ακόμη λόγο: το είδος και την μορφή του νέου εκλογικού νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ευνόητων, να μην είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται,αν μη τι άλλο, ότι η απλή αναλογική ίσως επιτείνει την πολιτική αστάθεια στη χώρα, έναν από τους κινδύνους που βρίσκεται υψηλά στα χαρτοφυλάκια των ξένων, όχι μόνο τώρα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης.