Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Ακόμα ένας διαγωνισμός ομορφιάς στερούμενος κάθε σοβαρότητας αγγίζει και ίσος ξεπερνάει τα όρια της απάτης

 Ο εν λόγο διαγωνισμός δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά μας STAR HELLAS που αποκλειστικός διοργανωτής τους είναι ο κ. Πρεβελάκης! 
 Μπορεί ο θεσμός αυτός να έχει χάσει την λάμψη του και να έχει ξεπέσει, (όπως πολλά λόγο οικονομικής κρίσης, δικαιολογημένα εν μέρη) αλλά παραμένει ένας επίσημος, έγκυρος και πάνω απ όλα αναγνωρισμένος, διαγωνισμός ομορφιάς.   
 Ο  διοργανωτής του διαγωνισμού Star & Mister GS Hellas 2016 στερείτε κάθε σοβαρότητας αφού ...
πείθει με τον τρόπο του τα υποψήφια "θύματα" φιλόδοξα κορίτσια που θέλουν ένα τίτλο ομορφιάς, ότι πρόκειται για ένα πανελλαδικό διαγωνισμό! Μάλιστα τις πείθει ότι πρόκειται για τα γνωστά μας Star Hellas! 
 Πριν αποφασίσουμε να γράψουμε αυτό το άρθρο, συλλέξαμε πληροφορίες από αρκετές κοπέλες που συμμετέχουν στον εν λόγο διαγωνισμό, έτσι λοιπόν έχουμε στα χέρια μας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, ο διοργανωτής του διαγωνισμού, τις έχει πείσει, ότι συμμετέχουν στον διεθνή και πανελλήνιο διαγωνισμό των Star Hellas! Μάλιστα τους δίνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό να υπογράψουν που στερείται κάθε νομικής υπόστασης και σοβαρότητας! Μάλιστα νομικός που του ζητήσαμε την άποψη του μας τόνισε ότι, με αυτό το "χαρτί" όπως χαρακτηριστικά το ανέφερε μπορεί η κάθε κοπέλα να καταθέσει μήνυση εναντίων του για εκβιασμό και άλλα πολλά, αφού για όποια κάνει το λάθος να το υπογράψει και μετά να αθετήσει την συμφωνία της να παρευρεθεί στον διαγωνισμό έχει το δικαίωμα να της ζητήσει με αγωγή 1.500 ευρώ "  το οποίο θα έχει δαπανήσει η διοργάνωση για το marketing, διαφήμιση και δημόσια προβολή του ιδίου." και θεωρητικά την δεσμεύει για ένα έτος.  

 Για να πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Βασική προϋπόθεση έχουμε ότι κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν μπορεί να είναι ισχυρότερο από τον νόμο του κράτους. 

 Στα συμβαλλόμενα μέρη, ενώ όπως θα δείτε στην συνέχεια ζητούνται τα πλήρη στοιχεία του "μοντέλου", δηλαδή του β' συμβαλλόμενου, στα στοιχεία του διοργανωτή δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, πέραν από ένα απλό ονοματεπώνυμο! Δηλαδή ο β' συμβαλλόμενος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, την έδρα (Πόλη, οδό και αριθμό), το ΑΦΜ, την ΔΟΥ, τον αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ακόμα και ένα απλό τηλεφωνικό αριθμό! 
 Και μόνο από αυτό το βασικό στοιχείο, το "χαρτί" αυτό, στερείται κάθε σοβαρότητας. Εξάλλου για να είναι καθ όλα νόμιμο, θα πρέπει αυτό να υπογραφεί ενώπιον συμβολαιογράφου η έστω, να έχει το γνήσιο της υπογραφής και από τους δύο συμβαλόμενους, από αρμόδιο δημόσιο φορέα. 
 Δεν ορίζει ποια δικαστήρια είναι αρμόδια για τυχόν διαφορά που θα προκύψει ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέλη.  
 Επιπροσθέτως έχουμε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι, ο διοργανωτής υπόσχεται σε κοπέλες ότι, εάν υπογράψουν αυτό το"χαρτί" θα περάσουν απευθείας στον τελικό! 
 Έχουμε στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι σε μοντέλα αλλά και χορηγούς που αναζητεί, διευκρινίζει ότι ο διαγωνισμός, είναι ο γνωστός των Star Hellas.
 Υπάρχουν και άλλα πολλά στοιχεία και η έρευνα μας δεν σταματάει φυσικά εδώ, απλά μέχρι εδώ μπορεί να δημοσιοποιηθεί. 

 Από την άλλη κατανοούμε την αγωνία του διοργανωτή, να φέρει εις πέρας έναν διαγωνισμό καμίας ουσιαστικής αξίας και να μπορέσει να του αποφέρει κάποια έστω και πενιχρά έσοδα εν καιρό κρίσης, Δεν είναι όμως σώφρον να φλομώνει (λαϊκιστή) στα ψέματα, κορίτσια που έχουν δικαίωμα στο όνειρο, και χορηγούς με ψεύτικες υποσχέσεις και ανταλλάγματα!