Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΈΚΤΑΚΤΟ! Σε επίπεδο πολέμου DEFCON 3 οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις τα ξημερώματα

 Στις 9:43 μ.μ. Ανατολική ΗΠΑ χθες το βράδυ (Κυριακή 19 του Ιουνίου) οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ πήραν διαταγή να ανεβάσουν το επίπεδο επιφυλακής τους σε "DEFCON 3." 
  Αυτό είναι μια σοβαρότατη εξέλιξη που προσδιορίζει ότι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να απαιτηθεί ταχεία στρατιωτική αντίδραση.  
 Η κατάσταση άμυνας των ΗΠΑ με το σύστημα DEFCON, σηματοδοτεί την αμυντική ετοιμότητα του στρατεύματος, αναπτύχθηκε από τους Γενικού Επιτελείου Στρατού (JCS) και περιέχει πέντε βαθμίδες συναγερμού. Αυξάνει σε...
σοβαρότητα από DEFCON 5 (λιγότερο σοβαρή) για να DEFCON 1 (πιο σοβαρή) για να ταιριάζει με διαφορετικές στρατιωτικές καταστάσεις. Ο παρακάτω πίνακας εξηγεί το σύστημα.
 Για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα της DEFCON 3, που επιβλήθηκε σήμερα το πρωί και να συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα της διαδραματιζόμενης κατάστασης, να συγκρίνουμε ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, η αμερικανική στρατιωτική επιφυλακή ήταν στο DEFCON 5. Όταν έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η αμερικανική στρατιωτική επιφυλακή αναβαθμίστηκε μόνο για DEFCON 4.
 Για να έχουν ανεβάσει στις ΗΠΑ το επίπεδο σε DEFCON 3 στις 21:43 EDT την Κυριακή το βράδυ, σημαίνει κάτι πολύ μεγάλο συμβαίνει!