Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Απαγόρευση πώλησης του iPhone 6 στην Κίνα

 Το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Πεκίνου (Beijing Intellectual Property Office - BJIPO) προκαλεί άλλον έναν πονοκέφαλο στην Apple. Το συγκεκριμένο γραφείο έδωσε εντολή να σταματήσουν  οι πωλήσεις του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus μιας και βρέθηκε ότι η Apple αντέγραψε το σχέδιο του 100C smartphone, που παράγεται από την Shenzhen Baili – Μπορείτε να δείτε φωτογραφία παρακάτω του εν λόγω μοντέλου. 
 Η Apple επιβεβαίωσε πως....
θα αλλάξει αυτή την απαγόρευση άμεσα μιας και θα κινηθεί στο ανώτατο δικαστήριο της Κίνας για να ασκήσει έφεση. Αν και η απόφαση αφορά μόνο την Beijing, αυτό δεν είναι μικρό μιας και στην εν λόγω πόλη ζούνε 22 εκατομμύρια άνθρωποι.  
 Το περίεργο βέβαια είναι πως το iPhone 6 δεν μοιάζει με το 100C smartphone όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς. Βέβαια δεν είναι άγνωστη η εχθρική στάση της κυβέρνησης της Κίνας απέναντι σε ότι έρχεται από την Δύση και ακόμη περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με προϊόντα και υπηρεσίες της Apple.  
 Αν κάποιος πιστεύει πως η είσοδος της Apple στην αγορά της Κίνας θα ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα τότε θα πρέπει να ξανασκεφτεί.  
 Ο εκπρόσωπος της Apple Kristin Huguet, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός τονίζοντας πως ήδη έχει ασκηθεί έφεση που θα αναιρέσει από μόνη της την αρχική αυτή απόφαση και πως τα iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus και SE είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά της Κίνας.