Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Φόβος και τρόμος : Το Yellowstone δείχνει να ξυπνάει 137 δονήσεις μέσα σε 30 ημέρες!

 Ένας μετρίου μεγέθους 3,1 σεισμός χτύπησε κοντά στο Σούπερ ηφαίστειο του Yellowstone  νωρίς το πρωί τοπική ώρα. Είναι ο 137ος σεισμός στην περιοχή αυτή σε μόλις 30 ημέρες! Ο σεισμός χτύπησε στις 12:35 πμ Ανατολική ώρα ΗΠΑ, σε πολύ μικρό βάθος μόλις 4,1 χιλιόμετρα (2,4 μίλια).  
 Για όσους δεν γνωρίζουν ειδικά, το Yellowstone δεν είναι απλώς ένα ηφαίστειο, είναι ένα σούπερ-ηφαιστείο. Υπάρχουν μόνο δεκατέσσερα σύπερ-ηφαίστεια στον πλανήτη, και τα 13 από αυτά είναι υποθαλάσσια, με το ένα να βρίσκεται στην...
Ελλάδα. Το γνωστό Κολούμπο Βόρεια Ανατολικά της Σαντορίνης και όχι η γνωστή νέα καμμένη που βλέπουμε από την Καλντέρα της Σαντορίνης. Το Yellowstone είναι το μόνο σούπερ-ηφαίστειο στον πλανήτη που βρίσκεται στην ξηρά.  
 Το παρακάτω διάγραμμα σύγκρισης αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Δείχνει το μέγεθος των διαφόρων ηφαιστίων κάτω από την επιφάνεια της γης, για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε πόσο τρομακτικό είναι το Yellowstone. Αν πραγματικά ξεσπάσει, θα καταστρέψει εντελώς τα πάντα μέσα σε ακτίνα πεντακοσίων μιλίων. Τίποτα απολύτως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει! Όχι κτίρια, όχι τα οχήματα, όχι τα δέντρα, τα φυτά, τα ζώα ο άνθρωπος.  Τα πάντα μέσα σε 500 μίλια θα καταστραφεί μέσα σε λίγα λεπτά! Μέσα σε 3 ημέρες, τα δύο τρίτα του συνόλου των Ηνωμένων Πολιτειών θα καλύπτονται σε στρώματα ηφαιστειακής στάχτης από διάφορα βάθη. Η καλλιεργειες και η κτηνοτροφία θα εξαλειφθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το νερό θα δηλητηριαστεί. Ο καιρός θα αλλάξει για 50 χρόνια ή και περισσότερο.