Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Γιγαντιαία στεφανιαία τρύπα στο ήλιο απειλεί την Γη σε συνδυασμό με ραδιοκύματα από τον Δία!

 Η Γη είναι μέσα σε ένα ρεύμα υψηλής ταχύτητας του ηλιακού ανέμου που απορρέει από μια τεράστια τρύπα στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Παρουσιάζεται εδώ σε μια ακραία υπεριώδη εικόνα από Solar Dynamics Παρατηρητήριο της NASA, το άνοιγμα (που ονομάζεται "στεφανιαία τρύπα") απλώνεται στο μεγαλύτερο κομμάτι του βορείου ημισφαιρίου του ήλιου, οι NOAA μετεωρολόγοι λένε ότι υπάρχει ένα 40% -45% πιθανότητα G1-class γεωμαγνητικές καταιγίδες στις 10 - 11 Ιουλίου! 
 Παρατηρητές σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη της γης, θα πρέπει να....
είναι σε εγρήγορση για σέλας, κυρίως στο νότιο ημισφαίριο, όπου ο σκοτεινός ουρανός του χειμώνα ευνοεί την ορατότητα. 
 Ταυτόχρονα όμως η γη τις τελευταίες ημέρες δέχεται μια επίθεση από ραδιοκύματα τα οποία καταφθάνουν από τον Δια. Τα ραδιοκύματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το Juno της NASA αλλά είναι απευθείας από τον πλανήτη γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος. Ο Thomas Ashcraft, εντόπισε αυτά με το ερασιτεχνικό ραδιοτηλεσκόπιο στις αγροτικές περιοχές του Νέο Μεξικό. Κάντε κλικ στην εικόνα για να ακούσετε τις στατικές-y ήχους που προέκυψαν από μεγάφωνο του: 
 Ταυτόχρονο αυτό φαινόμενο δεν έχει προηγούμενο ιστορικό παρατήρησης και δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει επάνω στο μαγνητικό πεδίο της Γης και γενικότερα τι θα μπορούσε να προκαλέσει, στον πλανήτη μας...