Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Σπάνιος σεισμός στις ακτές τις Φλόριντα

 Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια εμμονή με παράξενους σεισμούς που συμβαίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Παρακολουθήστε μαζί μας τέτοιες λεπτομέρειες και στο τέλος θα καταλάβετε το γιατί...   
 Ένας εξαιρετικά σπάνιος σεισμός καταγράφηκε χθες το απόγευμα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Φλόριντα γύρω στις 16.τοπική ώρα. 
 Ο σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών καταγράφηκε σε πολύ μικρό εστιακό βάθος μόλις... 
5 χιλιομέτρων. Ζημιές, τραυματισμοί ή τσουνάμι δεν καταγράφηκε, αλλά η εμφάνιση των σεισμών στην περιοχή αυτή είναι τόσο σπάνια που πρέπει να πάμε πίσω 110 χρόνια για να βρούμε την τελευταία καταγραφή σεισμικού γεγονότος στην περιοχή εκεί!  
 Οι θεωρίες θέλουν στην περιοχή που είναι πολύ κοντά στο γνωστό μας Τρίγωνο των Βερμούδων να γίνονται συχνές συχνές απελευθερώσεις αερίου μεθανίου κάτω από την επιφάνεια και ίσος από εκεί να προκλήθηκε αυτός ο σεισμός, αλλά στην πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος για τεκμηριωθεί αυτό επιστημονικός.  
 Υπάρχει μια γενικότερη προειδοποίηση στη Φλόριντα που συνιστά στους κατοίκους να είναι παρατηρητικοί για σημάδια κίνησης της γης, όπως η πυρόλυση σε πεζοδρόμια, κράσπεδα, δρόμους, ή θεμέλια σπιτιών / κτιρίων. Άλλα και συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν σφύριγμα, ήχους φυσικού αερίου που να προέρχονται από το έδαφος ή από τα φρεάτια και υπόγεια ύδατα. Η ακόμα και για το παράξενες ή απότομες αλλαγές βάθους του νερού σε λίμνες. 
 Περίεργα γεωλογικά φαινόμενα που όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν...