Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη κατέβει κανένα κανάλι στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

 Το ενδεχόμενο να μη κατέβει κανένα κανάλι στον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες, εξετάζουν οι συμμετέχοντες μετά και την δοκιμαστική της διαδικασίας που έγινε την Τετάρτη 17 Αυγούστου. Για τους εκπροσώπους των καναλιών επικράτησε ένα χάος, ενώ πολλοί από αυτούς δεν είναι διατεθειμένοι να θέσουν τον εαυτό τους σε αυτή την χρονοβόρα, πολύπλοκη διαδικασία και μάλιστα για πολλούς ταπεινωτική! 
  Τη Δευτέρα αν τελικά συμφωνηθεί να κατέβουν στον διαγωνισμό θα....
 ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια θα σφραγιστούν οι αίθουσες, παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών, ώστε το πρωί της Τρίτης να κηρυχθεί η έναρξη.  Όσον αφορά τη διάρκεια της διαδικασίας: Όπως αναφέρει ο κ. Κρέτσος «θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες, θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία και μάλλον ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς». 

Αναλυτικά για τη διαδικασία:   

 Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.