Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Βαριές καταγγελίες Λαζαράτου για παράβαση του αδιάβλητου στο διαγωνισμό των αδειών

 Βαριές καταγγελίες για το αδιάβλητο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποίησε ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha και του Star, Πάνος Λαζαράτος.  
 Κύριος στόχος των καταγγελιών ήταν η παραβίαση της αρχής ότι δεν επιτρέπεται στους διαγωνιζόμενους να επικοινωνούν μεταξύ τους ή με τον έξω κόσμο.  
 Ο νομικός κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής ενός εκ των αποστολών που διεκδικούσαν άδεια έμεινε 40 δευτερόλεπτα με αστυνομικό στην ίδια τουαλέτα, περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου. Δεν κατονόμασε κανέναν, λέγοντας πως αυτός δεν είναι ο τόπος ή ο χρόνος.  
 Ο κ. Λαζαράτος υποστήριξε επίσης ότι...
48 άτομα πέρασαν χωρίς έλεγχο ή με «κόκκινο» από την πύλη ασφαλείας από όπου εισήλθαν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τα μέλη των αποστολών, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή πομπούς.  
 Ανάμεσα στους 48 που πέρασαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, είπε, ήταν επικεφαλής αποστολών υπερθεματιστών και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας.  
 Ο κ. Λαζαράτος τόνισε πως οποιαδήποτε παράβαση ή παράβλεψη «καταστρέφει τον διαγωνισμό» και ζήτησε να παρέμβει αυτεπαγγέλτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.  
 Πηγή των καταγγελιών του κ. Λαζαράτου ήταν οι βιντεοσκοπήσεις από τις κάμερες ασφαλείας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.