Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ορμπάν «Οι Βρυξέλλες μας αναγκάζουν να ζούμε με ανθρώπους που δεν θέλουμε»

 Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν τόνισε ότι «οι Βρυξέλλες μας αναγκάζουν να ζούμε μαζί με ανθρώπους που δεν θέλουμε».  
 Ο Ορμπάν συνέχισε τη σκληρή του στάση στο θέμα του μεταναστευτικού, την ώρα που ο λαός του ετοιμάζεται να προσέλθει στις κάλπες για την ψήφιση ή όχι ενός δημοψηφίσματος σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θέλετε να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό των μη-Ούγγρων που θα εγκαθίστανται στην Ουγγαρία, ακόμα και μετά την αρνητική απόφαση του...
εθνικού συμβουλίου;» θα είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες. Φυσικά ο Ορμπάν περιμένει συντρηπτική επικράτηση του «όχι».  
 Είπε: «Δεν θα τους επιτρέψουμε να πάρουν το δικαίωμά μας, ως Ούγγροι, να έχουμε αποκλειστικό έλεγχο πάνω στο ζήτημα του ποιος θέλουμε να ζει με εμάς εδώ στην Ουγγαρία και μαζί με ποιον δεν θέλουμε να ζούμε».  
 «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ότι οι Βρυξέλλες μπορούν να εγκαθιστούν μετανάστες στη χώρα μας, με τους οποίους δεν θέλουμε να ζούμε».  
 «Υπάρχουν άλλες χώρες που δεν προστατεύουν τον εαυτό τους και όπου υπάρχουν εκατομμύρια μεταναστών αυτή τη στιγμή».  
 «Μερικές χώρες θέλουν να διευκολύνουν το δικό τους πρόβλημα» στέλνοντας αυτά τα εκατομμύρια και σε άλλες χώρες.  
 «Αυτό είναι που ονομάζουμε αναγκαστική ή υποχρεωτική μετακίνηση, η οποία θα πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία».  
 Ο Ορμπάν ανέλυσε το θέμα ως κυριαρχικό δικαίωμα της Ουγγαρίας και τόνισε ότι δεν αφήσει κανέναν να στερήσει τέτοια δικαιώματα από τη χώρα του, πόσο μάλλον στο έδαφός της.