Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πιάστηκε φουσκωτό με πάνω από έναν τόνο (!) αλβανικό χασίς!

 Περισσότερο από ένας τόνος χασίς για την ακρίβεια 1,2 τόνοι βρέθηκαν μέσα σε φουσκωτό σκάφος στα αβαθή ανοιχτά της λιμνοθάλασσας μετά από ενέδρα που στήθηκε από την ΕΛΑΣ και την ΕΛΛ.ΑΚΤ στα ανοικτά του Μεσολογγίου.  
 Οι επιβαίνοντες όμως πρόλαβαν και το  εγκατέλειψαν, χωρίς να γίνει δυνατή η σύλληψή τους, κατά την διάρκεια της ανεπιτυχούς καταδίωξής τους.  
 Οι άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου είχαν πληροφορίες για την επικείμενη απόπειρα μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς από τη θάλασσα και...
«όργωναν» την θαλάσσια περιοχή Μπούκα Ευηνοχωρίου με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού. 
 Όταν εντόπισαν το μήκους δέκα μέτρων σκάφος, που έφερε τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού, του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Όμως, οι επιβάτες ανέπτυξαν ταχύτητα και έριξαν το φουσκωτό στην στεριά, όπου αποβιβάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το φορτίο με την ακατέργαστη κάνναβη, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τον ένα τόνο. 
 Αυτή την ώρα, οι λιμενικοί ξεφορτώνουν τους σάκους με τα ναρκωτικά και τους καταμετρούν, ενώ κλήθηκε κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα από το σκάφος. Παράλληλα, η Αστυνομία ερευνά για να εντοπίσει τους επιβάτες που διέφυγαν στην ενδοχώρα για να αποφύγουν την σύλληψη.