Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ο Αγγλούπας σε ρόλο-κλειδί στη μαφία των Ρομά! - Τι τον καίει

 Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη γόνου γνωστής οικογένειας, που φέρεται ως «εκτιμητής» και κλεπταποδόχος  
 Ο γόνος επιχειρηματικής οικογένειας Αλέξανδρος Αγγλούπας, που συνελήφθη στο πλαίσιο γιγάντιας επιχείρησης της Ασφάλειας Αττικής φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο στην μαφία των Ρομά. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από συνομιλίες-φωτιά που «έκαψαν» τον 39χρονο, εμφανίζεται ως εκτιμητής για τα τιμαλφή αλλά και ο πιο σημαντικός....
κλεπταποδόχος! Ομως, ερευνάται το ενδεχόμενο να ήταν ταυτόχρονα ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης με το προσωνύμιο «Ελληνας», που ενημέρωνε τη συμμορία για τα σπίτια και τις εταιρίες των VIPs, απ' όπου τα χρηματοκιβώτια έκρυβαν θησαυρούς.
 Στους διαλόγους που είχε υποκλέψει ο υπερκοριός ακούγεται ένας από τους φερόμενους ως αρχηγούς μιας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα να δίνει οδηγίες στους «στρατιώτες» του για το πού θα χτυπήσουν: «Την πληροφορία μού την έδωσε ο Ελληνας και μου είπε εκεί να παίξουμε μπάλα 5x5»! Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα σε έναν εκ των κατηγορουμένων ως υπαρχηγού, παρουσία του 66χρονου φερόμενου ως αρχηγού, στην οποία γίνεται λόγος για πληροφορίες από «έναν Ελληνα».  
 Οι σημειώσεις στις παρενθέσεις είναι των αστυνομικών που παρακολουθούσαν τις συνομιλίες:   
Α: Το Παγκράτι είναι μακριά; Πού είναι; 
Β: Παγκράτι; Τι έγινε; 
Α: Τίποτα. Ξέρει ένας Ελληνας μια δουλειά και δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι να την κάνουμε (σ.σ.: εννοεί ότι θα τους δώσει πληροφορίες για υποψήφιο στόχο κλοπής και αγωνιά να τον κλέψει). Εχω πολύ καλό Ελληνα (σ.σ.: εννοεί καλό πληροφοριοδότη).  

 Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής αλλά και του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, που χειρίστηκε την υπόθεση, δεν έχει ταυτοποιηθεί αυτός που κρύβεται πίσω από το παρατσούκλι. Οι έρευνες «τρέχουν» για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο «σκοτεινός» πληροφοριοδότης και την ίδια στιγμή ερευνάται ο ρόλος ακόμα ενός 40χρονου της showbiz καθώς και μιας κοπέλας. Και οι δύο συνομιλούν με τον Αγγλούπα, που -αν και δήλωσε άεργος στην ΕΛ.ΑΣ.- έκανε χλιδάτη ζωή!  
 Μεταξύ άλλων, κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα συνοδευόμενος από κυρίες της showbiz, έκλεινε πρώτο τραπέζι πίστα στα νυχτερινά κέντρα, αλλά και φιλοξενούνταν στις σελίδες των lifestyle περιοδικών. Η βασική κατηγορία που τον βαρύνει είναι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει δεκάδες συνομιλίες του με φερόμενα ως αρχηγικά μέλη της. Εξάλλου, από τις έρευνες προκύπτει πως ήταν ο βασικός αγοραστής ακριβών κλοπιμαίων - κυρίως, ρολογιών.   
 Κατά την έφοδο των αστυνομικών στην κατοικία του 39χρονου στη Βουλιαγμένη βρέθηκε ένας μικρός «θησαυρός» από μετρητά άνω των 80.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών, ένας πλαστικός μετρητής πολύτιμων λίθων, μια πλαστική ζυγαριά ακριβείας, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, έξι ρολόγια Rolex, Chopard και Frank Muller (η αξία τους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ), iPhones, μέχρι και... κινεζικά, μια κασετίνα με 25 στιλό και πένες, μία καραμπίνα και αμπούλες αυξητικής ορμόνης!  

Φωτογραφίες μέσω Viber  

 Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ήταν τέτοια η εμπιστοσύνη που απολάμβανε ο Αγγλούπας από έναν εκ των κατηγορουμένων, ώστε εκείνος τού έστελνε φωτογραφίες κλοπιμαίων (μέσω της εφαρμογής Viber, που δεν ανιχνεύεται από τον υπερκοριό) για να εκτιμήσει την αξία τους. Στη συνέχεια φέρεται ότι έκλεινε ραντεβού με δύο μέλη της οργάνωσης και συναντιόταν μαζί τους, προκειμένου ο bon viveur να αγοράσει πανάκριβα ρολόγια ή κοσμήματα πληρώνοντας σε μετρητά.   
 «Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διάπραξη των κλοπών επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μέσω Viber με τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, προκειμένου εκείνος να διακριβώσει την αξία τους. Κατόπιν τους υποδείκνυε σημείο συνάντησης για την αγοραπωλησία, όπου πλήρωνε πάντα σε μετρητά» αναφέρουν οι Αρχές.  
 Τα κλοπιμαία κατέληγαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο κοσμηματοπωλών και καταστημάτων αγοράς χρυσού που είχε δημιουργηθεί στην Αθήνα. Μάλιστα, ο Αγγλούπας εμφανίζεται να έχει πολλές συνομιλίες με δύο κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου, από τις οποίες προκύπτει συνδιαλλαγή για κομμάτια πολυτελείας που είχε αγοράσει κοψοχρονιά από τους Ρομά λήσταρχους.  
 Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ο 39χρονος φέρεται ότι αγόραζε πανάκριβα κομμάτια, τα οποία στο εμπόριο κόστιζαν από 20.000 ευρώ και πάνω, και τα μεταπωλούσε στη συνέχεια στους συγκεκριμένους κοσμηματοπώλες αντί όχι ευκαταφρόνητου τιμήματος, χωρίς η συναλλαγή τους να καταγράφεται.  
 Το ένα κοσμηματοπωλείο ανήκει σε ζευγάρι γνωστό στην κοσμική Αθήνα (εδρεύει σε πεζόδρομο του Κολωνακίου), ενώ το άλλο βρίσκεται σε όροφο πολυκατοικίας, επίσης σε κεντρικό δρόμο της ίδιας περιοχής. Το δεύτερο θεωρείται «μυστικό» κατάστημα των VIPs, που πήγαιναν για να αγοράσουν κοσμήματα διεθνών οίκων σε ελκυστικές τιμές!