Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

«Νεκρός στο Μιλάνο» ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

 Νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Μιλάνο έπεσε ο ύποπτος για τη φονικήεπίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.    
 Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι σε λίγη ώρα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.   
 Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Δανίας έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι η περιγραφή του Τυνήσιου καταζητούμενου ως υπόπτου για τη φονική επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα ταιριάζει με έναν άνδρα ο οποίος εθεάθη στο Άαλμποργκ της Δανίας.    
 Οι αρχές ζητούσαν μάλιστα από τους πολίτες να μην προσεγγίσουν την περιοχή, γιατί ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. 

Ποιοι είναι οι αστυνομικοί- ήρωες της Ιταλίας

 Ο Κριστιάν και ο...
Λούκα είναι οι δύο Ιταλοί αστυνομικοί που σε μια νυχτερινή περιπολία ρουτίνας, έγινα πρωταγωνιστές μέσα σε λίγα λεπτά. Σταμάτησαν και σκότωσαν τον Άνις Άμρι, του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ευρώπη μετά την σφαγή στο Βερολίνο. 
 Γύρω στις 3.30, την ώρα που έκαναν έναν έλεγχο ρουτίνας, σταμάτησαν έναν 'ύποπτο' νεαρό άνδρα. Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο 36χρονος Κριστιάν Μόβιο πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος στον ώμο από ένα πιστόλι διαμετρήματος 22 χιλιοστών (αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν το ίδιο όπλο με το οποίο ο Άνις σκότωσε τον οδηγό του φορτηγού που είχε κλέψει για να κάνει την επίθεση στην γερμανική πρωτεύουσα). Ο συνάδερφός του, ο 29χρονος Λούκα Σκατά, δόκιμος με μόλις 9 μήνες στην υπηρεσία, έβγαλε το περίστροφό του και σκότωσε τον Άνις Άμρι.  

Υπουργός Εσωτερικών Ιταλίας: 'Η Ιταλία είναι ευγνώμων'  

 Δύο νέοι άνθρωποι, δύο αγόρια, δύο 'εξαιρετικοί άνθρωποι, που εκτελούσαν το καθήκον τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα. Μεταφέροντας το αίσθημα της χώρας, λέγοντας πως η Ιταλία 'σας είναι ευγνώμων'.Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μάρκο Μινίτι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ πρόσθεσε πως μίλησε τηλεφωνικά με τον τραυματισμένο αξιωματικό και του εξήγησε πως τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθεί για να τον αγκαλιάσει προσωπικά.