Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Το trailer του Alien: Covenant είναι ανατριχιαστικά τρομακτικό

 Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε βγει ο «Προμηθέας» στους κινηματογράφους, είχα ρωτήσει έναν συνεργάτη μου που είχε προλάβει να το παρακολουθήσει (καθότι ειδήμων στο sci-fi) αν αξίζει να το δω. Ο ίδιος μου απάντησε -κάπως πλαγίως- ότι όσο λιγότερα λεφτά δίνεις στον Ρίντλεϊ Σκοτ για να κάνει ταινία, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.   
 Ο «Προμηθέας» σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακή ταινία. Ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα τρόμου του “Alien” (θυμίζουμε ότι το πρώτο ήταν prequel του δεύτερου). Όπως και να έχει, σύντομα θα κάνει πρεμιέρα το…
sequel του prequel, το “Alien: Covenant”, το οποίο σήμερα -χριστουγεννιάτικα, μάλλον για να κάνουμε μακάβριους παραλληλισμούς με το γεμιστό κοτόπουλο/γαλοπούλα που είχαμε στο τραπέζι- κυκλοφόρησε και το -ακατάλληλο για ανηλίκους- τρέιλέρ του. Από όσα ξέρουμε ως τώρα, σε συνδυασμό με το νέο βίντεο, η ιστορία έχει ως εξής: μία ομάδα εποίκων φτάνει με το σκάφος τους, Covenant, σε έναν νέο πλανήτη που πιστεύουν ότι είναι φανταστικός για να ξεκινήσουν μία νέα ζωή.     
 Τα σχέδιά τους καταρρέουν, καθώς διαπιστώνουν ότι το νέο τους σπίτι (ο πλανήτης στον οποίο εκτυλίχθηκε η ιστορία του «Προμηθέα») είναι χτισμένο από το υλικό που φτιάχνονται οι εφιάλτες - μικρά τερατάκια alien δηλαδή, που βρίσκονται σε πρόωρη ανάπτυξη. Το τρέιλερ ξεκινά με μία σκηνή που παραπέμπει άμεσα στην ανατριχιαστική σκηνή chestburster του αρχικού “Alien” (μόνο που αυτή τη φορά για να πρωτοτυπήσουμε, το «νεογέννητο» ετοιμάζεται να αναπηδήσει από τη σπονδυλική στήλη του ξενιστή), ενώ στη συνέχεια βλέπουμε τον Μάικλ Φασμπέντερ και πάλι ολόκληρο. Στη νέα ταινία επιστρέφει και η Νούμι Ραπάς. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κρούντουπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ και Κάρμεν Ετζόγκο. Κρίνοντας, πάντως, από ολόκληρο το τρέιλερ, η νέα ταινία θα έχει αρκετές αναφορές (ή λουστραρισμένες αντιγραφές) στο αρχικό "Alien". 
 Όσο για τα αναπάντητα ερωτήματα που είχε αφήσει ο «Προμηθέας»; Ο Ρίντλεϊ Σκοτ υποστηρίζει ότι θα δοθούν ορισμένες απαντήσεις: «Το Covenant πρόκειται πραγματικά να σας δείξει ποιος έκανε τι και γιατί». Όπως και να έχει, η χρονική σειρά των ταινιών “Alien” έχει αρχίσει να παίρνει παράξενη τροπή, γιατί εκτός από την prequel τριλογία του Σκοτ υπάρχει στα σκαριά και το πρότζεκτ του Νιλ Μπλόμκαμπ, το οποίο θα δημιουργεί μία νέα χρονική σειρά με σημείο έναρξης το τέλος της δεύτερης ταινίας “Alien” (το “Aliens” του Τζέιμς Κάμερον).