Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Άθλια η κατάσταση του Ακη Τσοχατζόπουλο μέσα στις φυλακές φόβοι ακόμα και για την ζωή του!

 Τον Άκη Τσοχατζόπουλο επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Παναγιώτης Δημακάκος ομότιμος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής για να εξετάσει την σοβαρότητα της κατάστασης του. Ο καθηγητής κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού φρόντισε της πληγές στα πόδια του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και έδωσε οδηγίες στους ιατρούς των Φυλακών για την επούλωση τους! Χαρακτήρισε δεν την κατάσταση του Άκη Τσοχατζόπουλο σοβαρή ενώ συνέστησε την παραμονή του σε αποστειρωμένο περιβάλλον! Τέτοιες συνθήκες εντός του Σωφρονιστικού καταστήματος είναι αδύνατες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του αν....
συνεχιστεί η "παράνομη" κράτηση του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Θέλουν νεκρό τον Άκη πριν τελειώσει το δικαστήριο; (Σχετικό μας θέμα ΕΔΩ)
 Μετά και από αυτές τις εξελίξεις ο συνήγορός του Ιωάννης Παγουρόπουλος προτίθεται να καταθέσει την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του την προσεχή Τετάρτη (01.02.2017) στο πενταμελές δικαστήριο όπου συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία της δίκης.   Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις μερικές μέρες πριν, στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος είχε αποκαλύψει πως δέχτηκε τηλεφώνημα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού.   
 'Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τηλεφώνημα από έναν ποινικό - μεγάλο όνομα. Μου είπε το εξής: "Εγώ σας προειδοποιώ, ο γέρος θα πεθάνει μέσα στο κελί και θα πεθάνει σαπίζοντας! Είναι ντροπή σας, εσείς οι έξω που τον αφήνετε σε αυτά τα χάλια και δεν λέτε μια κουβέντα'. Τηλεφωνώ και μαθαίνω ότι τα πόδια του Άκη αιμορραγούν!'.  
 Τα προβλήματα υγείας του 77χρονου καταδικασμένου πρώην υπουργού επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή Αποκαλυπτικά του E και ο συνήγορός του, Ιωάννης Παγουρόπουλος. Περιέγραψε με λεπτομέρειες την κατάσταση, λέγοντας πως τα πόδια του Τσοχατζόπουλου αιμορραγούν τόσο πολύ καθώς έχουν σπάσει οι φλέβες του, που δεν μπορεί να φορέσει ούτε κάλτσες ούτε παπούτσια. Και πως οι φλέβες του είναι γεμάτες κοριούς.  
 'Τα αγγειακά του προβλήματα έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν πρήξει τα πόδια του, να σπάσουν οι φλέβες και ό,τι κι αν φορέσει, κάλτσες ή παντόφλες, σε διάστημα 10 λεπτών γίνεται μούσκεμα από το αίμα και το πύον και οι κοριοί που υπάρχουν στη φυλακή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Οι φλέβες του είναι γεμάτες κοριούς (…) ο άνθρωπος αυτός πρέπει να ζει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον μέχρι να επανακάμψει', δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος.  
 Αποκάλυψε δε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον 11χρονο, σήμερα, γιο τους. Όλα αυτά ενώ ετοιμάζει την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία θα κατατεθεί .  
 Και ο δικηγόρος του 'προειδοποιεί' πως αν και αυτή η αίτηση αποφυλάκισης έχει την εξέλιξη των προηγούμενων θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την υγεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. 'Αυτή η αίτηση θα διαφέρει από τις προηγούμενες, η ιατρική κατάσταση σήμερα είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Αν αποτύχουμε και 4η φορά, πέρα από την κλονισμένη υγεία, η κλονισμένη ψυχολογία θα τον οδηγήσει, φοβάμαι, σε ανεπίστρεπτες καταστάσεις'.