Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Δαιμονοποιούν τον Βαρουφάκη γιατί δεν υπέγραψε αυτοί που μας έφτασαν εδώ ...


Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 Θα πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός πως, ότι του σερβίρει το σύστημα ενημέρωσης της χώρας, είναι αυτό που την οδήγησε στον γκρεμό! 
 Για να δαιμονοποιήται κάποιος σημαίνει ότι κάνει κάτι το οποίο δεν βολεύει το σύστημα αυτό, άρα εκ προοιμίου έχει δίκιο. 
 Αυτός είναι και ο ορισμός του αντισυστημικού. Όσοι λοιπόν υποστηρίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης έβλαψε την χώρα είστε συστημικοί και ευθύνεστε εξίσου για την κατάντια της! 
 Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha, υπογράμμισε ότι... «ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το Grexit είναι να μην το φοβόμαστε και να μην το δαιμονοποιούμε. Η δαιμονοποίηση της συζήτησης θα φέρει το Grexit που θέλει ο κ. Σόιμπλε»  
 Υποστήριξε πως το ΔΝΤ θέλει να μεταρέψει την Ελλάδα σε Κόσοβο και δήλωσε περήφανος για τη στάση του στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, ο ίδιος εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος δεν έχουν συμφωνήσει με το πρόγραμμα. «Τουλάχιστον μέσα στην ψυχή τους. Αλλά από τη στιγμή που υποτάσσεσαι στους μικρομεσαίους της τρόικας έχει τελειώσει το θέμα».  
 «Η τραγωδία του υπουργού Οικονομικών είναι πως η υπογραφή του θα μείνει στην ιστορία. Εγώ γνώρισα δαιμονοποίηση καθώς δεν υπέγραψα», συνέχισε.  
 «Δεν επικοινωνώ με τον κ. Τσακαλώτο. Από τη στιγμή που συμφώνησαν σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει δεν υπάρχει πεδίο επικοινωνίας. Στα 80 μας, 90 μας θα βρεθούμε σε κάποιο καφενείο και θα τα πούμε», σημείωσε ακόμη.  
 Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η εντολή δεν ήταν να πάμε στη δραχμή ούτε στην έξοδο από τη δραχμή. «Ο μόνος τρόπος να πετύχουμε μία βιώσιμη λύση είναι να μην φοβόμαστε το Grexit περισσότερο από τη διαρκή συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε.  
 «Οι μόνοι που τίναξαν στον αέρα τη διαπραγμάτευση ήταν οι δανειστές. Είχαμε συμφωνήσει στο να ξαναγράψουμε το πρόγραμμα σε μία ρεαλιστική βάση. Να ξαναγράψουμε το πρόγραμμα του μνημονίου», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.