Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Κάθετη άνοδος της θερμοκρασίας από Τετάρτη

 Ραγδαία  βελτίωση των καιρικών συνθηκών από την ερχόμενη Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 18 βαθμούς στην Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, ενώ και Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν κατά τόπους τους 16 βαθμούς με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια.  
 Το χαρακτηριστικό είναι ότι η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ η μακροπρόβλεψη (αν και επιστημονικά κάπως παρακινδυνευμένη) δείχνει παράταση της καλοκαιρίας μέχρι και τις αρχές Μαρτίου.  
 Οι θερμοκρασίες από την Τετάρτη, θα ξεπεράσουν στα...
κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τους 12 βαθμούς και τους 1ο βαθμούςστη βόρεια Ελλάδα, τους 14 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, τους 12 στο βόρειο Αιγαίο και τους 14 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα φτάσουν την επόμενη εβδομάδα 2-3 βαθμούς παραπάνω.     
 Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.  
Παρά την βελτίωση της Τετάρτης, κάποια απομεινάρια της κακοκαιρίας θα κάνουν την εμφάνισή τους την Πέμπτη με χαμηλές θερμοκρασίες (ανώτερες 12 βαθμούς σε όλη την χώρα), αλλά από εκεί και πέρα, για μία εβδομάδα έχει μόνο "πάνω" και η θερμοκρασία Σάββατο και Κυριακή θα φτάσει και τους 18 βαθμούς στην Αττική, την Δυτική Πελοπόννησο κλπ!