Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Συλλήψεις παρκαδόρων και υπευθύνων νυχτερινών κέντρων για παράνομη στάθμευση

 Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση της Τροχαίας σε κέντρα διασκέδασης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην Κηφισιά και την Αγία Παρασκευή.
 Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν....
η σύλληψη 18 ατόμων (15 Έλληνες και 3 αλλοδαποί), εκ των οποίων οι 12 εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι έξι ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων. Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (οικείοι ΟΤΑ, ΣΔΟΕ και ΕΟΤ), προκειμένου να επιβάλουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.