Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Οι δύσκολες ώρες του Άκη Τσοχατζόπουλου πριν το χειρουργείο

Η χθεσινή νύχτα αγωνίας στο Ιπποκράτειο. Από το πρωί υποβάλλεται σε επέμβαση τριπλού bypass

Εσπευσμένα προγραμματίστηκε να μπει στις 7.30 σήμερα το πρωί στο χειρουργείο ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ώστε να υποβληθεί σε τριπλό bypass. Δεδομένου ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι...
ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έπρεπε να εισαχθεί αμέσως -και όχι αύριο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός- για την επέμβαση.

Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο, που παρουσιάζει αποκλειστικά η «δημοκρατία» από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται ο κ. Τσοχατζόπουλος στο Ιπποκράτειο, δείχνουν τα εμφανή σημάδια της εξασθένησης του 77χρονου κατάδικου πολιτικού, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, όπου μεταφέρθηκε από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Δύο αστυνομικοί


Εξω από το τρίκλινο δωμάτιο της κλινικής, όπου νοσηλεύεται μαζί με ακόμα έναν ασθενή, υπάρχουν μόνιμα δύο αστυνομικοί, που ελέγχουν όποιον εισέρχεται - ακόμα και τους συγγενείς του έτερου νοσηλευομένου.

Αν και το άγχος του για τη σημερινή επέμβαση ήταν εμφανές σε όποιον τον επισκέφτηκε χθες και τον είδε από κοντά, ο ίδιος ζήτησε να του φέρουν όλες τις ημερήσιες εφημερίδες. Διάβασε μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή το δισέλιδο ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για την εμπλοκή του Κώστα Σημίτη στις υποθέσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι έχει πολλά να πει και να αποκαλύψει, λίαν συντόμως, σχετικά με τα εξοπλιστικά, πράγματα που δεν έχει πει ποτέ στο παρελθόν...

Ιπποκράτειο, 20 Μαρτίου

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, εμφανώς ταλαιπωρημένος, χθες στο δωμάτιο του νοσοκομείου σημειώνει έχοντας νωρίτερα διαβάσει τις εφημερίδες της ημέρας (που έχει κάτω από τα χαρτιά του). Καθισμένος σε μια καρέκλα, χρησιμοποιεί ως... γραφείο το κρεβάτι του πόνου.
Στο χέρι του του έχουν τοποθετήσει ήδη την ειδική «πεταλούδα», μέσω της οποίας χορηγούνται οροί και φάρμακα. Μεταξύ άλλων, συνεργάτες του τον ενημερώνουν για όλα όσα τον αφορούν και γράφονται στα ηλεκτρονικά μέσα και μάλιστα του πηγαίνουν φωτοτυπίες για να μελετήσει τα σχετικά δημοσιεύματα.