Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Σε περιορισμένο ρόλο η προανακριτική για τον Γιάννο – Που «σκοντάφτει»

«Σφιχτό κουστούμι» υποχρεώνεται να φορέσει η προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν ενδεικτική για την πορεία που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα. Και αυτό γιατί αφενός, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί ενώ για το άλλο, αυτό του...
ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τα περιθώρια έρευνας της επιτροπής είναι συγκεκριμένα δεδομένου ότι για την ίδια υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη.

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφώνησαν τελικά η Επιτροπή να εστιάσει την έρευνα της αποκλειστικά στο θέμα των λογαριασμών του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα στο εάν αυτοί ανοίχτηκαν κατά την διάρκεια ή μετά την θητεία του στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Πάντως η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρχικά επέμειναν ότι ο φάκελος της υπόθεσης πρέπει να επιστρέψει τώρα στη Δικαιοσύνη και πως η επιτροπη δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έδειξαν να συμμερίζονται αυτή την άποψη και επέμειναν με πολιτική και όχι νομική επιχειρηματολογία ότι η Επιτροπη πρέπει να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της.

Επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής ορίστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα συζητηθεί εκτενέστερα το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής.


ΠΗΓΗ: topontiki.gr