Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Μεταξύ «Εσκομπάρ» & «Νοριέγκα» θεωρούν οι ΗΠΑ τον Ρ.Τ.Ερντογάν - Αυτοί έδωσαν εντολή έναρξης πυρών κατά του Μ/V ACT

Πόσο πιθανό είναι το πλήρωμα ενός σκάφους της ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΛ/ΑΚΤ) να ανοίξει πυρ και να "γαζώσει" ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ δύο τουρκικών λιμανιών χωρίς να λάβει άδεια από το Κέντρο Επιχειρήσεων; Μηδενικά πιθανό!

Πόσο πιθανό είναι η ελληνικές αρχές (διάβαζε η κυβέρνηση και ειδικά αυτή η κυβέρνηση) να δώσουν άδεια έναρξης πυρών αν δεν....
υπάρχει προτροπή και κάλυψη "από ψηλά";

Επίσης μηδενικά πιθανό δείχνει η ιστορία, όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις "σφύριζαν αδιάφορα" σε πολύ χειρότερες και εντονότερες προκλήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και τουρκικών πλοίων της εμπορικής ναυτιλίας, όπως το χθεσινό που έγινε "κόσκινο" από τις βολές ενός MAG των 7,62 χλστ.!

Για να μην υπάρξει κλιμάκωση κλπ. κλπ.

Αρα; Αρα η στήριξη (για να μην πούμε η "εντολή") έναρξης πυρών ήρθε "από ψηλά" και όταν λέμε "ψηλά" εννοούμε εκτός Ελλάδος. Για να μιλήσουμε ακριβέστερα πέραν του Ατλαντικού!  
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ 
στη φωτογραφία αποτυπώνονται οι
 τρύπες από τις βολές που 
έριξε το ελληνικό λιμενικό


Η πληροφορία για την μεταφορά των ναρκωτικών μέσω του Μ/V ACT ήρθε κατ'ευθείαν από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA, όπως είχε έρθει και η πληροφορία για το Noor 1.

Οι αμερικανικές αρχές για κάποιο περίεργο τρόπο ήθελαν αυτό το πλοίο. Και του έστησαν ενέδρα μόλις μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα προερχόμενο από την Αλεξανδρέττα και κατευθυνόμενο στη Νικομήδεια.

Η Αλεξανδρέττα είναι το κέντρο του εμπορίου ναρκωτικών και προσπόρισης εσόδων του τουρκικού παρακράτους που στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, το οποίο πουλάει όπλα στους ισλαμιστές τουρκομάνους, ακόμα και στο ISIS και πληρώνεται με ναρκωτικά.

Λέγεται ότι σε αυτή την φουρνιά οι Αμερικανοί θα έβρισκαν αποδείξεις για την εμπλοκή αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ίσως και του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν στο εμπόριο ναρκωτικών.

Ενα λάθος έκαναν: Υπολόγισαν ότι ο καπετάνιος του πλοίου θα πειθαρχούσε ακόμα και με την έναρξη βολών να φέρει το Μ/V ACT στο λιμάνι της Ρόδου για νηοψία, κάτι που δεν έγινε, αφού εκμεταλλευόμενο τον όγκο του το πλοίο άντεξε τα προειδοποιητικά πλήγματα, ειδοποίησε τις τουρκικές αρχές οι οποίες έσπευσαν να το διασώσουν.  

Εκεί έπρεπε ή να υπήρχε έτοιμη ομάδα του Λυμενικού, η περίφημη ΜΥΑ/ΛΣ να καταλάβει το τουρκικό πλοίο με ρεσάλτο ή να λιώσει το σκάφος από τις βολές που δεν θα κτυπούσαν την πλώρη αλλά την γέφυρα και θα εξουδετέρωναν την δυνατότητα διακυβέρνησης του σκάφους.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε κι έμεινε μόνο ένας εντυπωσιακός, αλλά άνευ ουσίας, πολυβολισμός. Οι Αμερικανοί έχασαν αυτό που κυνηγούσαν γατί η ελληνική πλευρά δεν ήταν αρκούντως έτοιμη να εκτελέσει ρεσάλτο επάνω στο ναρκόπλοιο.


Πάντως οι Αμερικανοί προέτρεψαν την ελληνική πλευρά να ανοίξει πυρ, Και μελλοντικά θα τους δούμε και σε άλλες εμπλοκές τους, αφού όσο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα απομακρύνεται από τις ΗΠΑ, τόσο οι ΗΠΑ θα προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως ηγέτη βρώμικων κυκλωμάτων ναρκωτικών, όπλων κλπ