Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Έτσι Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο

Τετάρτη απόγευμα λίγο μετά τις 19:00 όταν δύο άτομα με λευκή μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, κλεμμένη, προσέγγισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βασίλης Στεφανάκος, στη λεωφόρο Αθηνών 302, στο Χαϊδάρι όπου και στεγάζεται το γραφείου του. 

Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας...
αφού άνοιξε την πόρτα της θωρακισμένης BMW, πυροβόλησε εναντίον του 22 φορές με καλάσνικοφ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι δράστες είχαν ομάδα συνεργών, είτε για να του κόψουν τον δρόμο, είτε για να εποπτεύουν την γύρω περιοχή.

Ποιος ήταν ο Στεφανάκος

Ο 57χρονος Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για εκβιασμούς. Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.

Το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία», ήταν ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» της νύχτας στην Αθήνα και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Πώς αποφυλακίστηκε το 2016

Ελεύθερος, μετά από σχεδόν 9 χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ο γνωστός βαρυποινίτης, Βασίλης Στεφανάκος τον Αύγουστο του 2016.

Οι πόρτες του Κορυδαλλού άνοιξαν για τον Στεφανάκο και όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο πελάτης του αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου 4322. 

Ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.

Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.