Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Επιτέλους αντίδραση: Ξεκίνησαν εμπάργκο στην Τουρκία οι κάτοικοι της Ορεστιάδας και καλούν όλους τους Έλληνες μαζί τους! Κλείνουν την πρόσβαση στην Τουρκία.


Από ολόκληρη την Ελλάδα οι μοναδικοί που αντέδρασαν ουσιαστικά στην αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλετζη ήταν οι συμπατριώτες του δεύτερου, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν εμπάργκο στη Τουρκία!

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τους δύο στρατιωτικούς, καλούν όλους τους Έλληνες σε...
εμπάργκο κατά της αγοράς της Τουρκίας.

Να επισημάνουμε πως εκτός από την πρωτοβουλία αυτή των πολιτών πολλά είναι και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που αναβάλλουν κάθε εκδρομή προς Τουρκία επ’ αορίστου χρόνου, ώσπου να επιστρέψουν τα 2 στελέχη μας και πάλι στην χώρα μας.

«Κατάγομαι από την Ορεστιάδα όπου και γνωρίζω πολύ καλά τους στρατιωτικούς που ήρθαν σε μια τόσο δύσκολη θέση και κρατούνται παράνομα ουσιαστικά, διότι όλα αυτά συμβαίνουν συχνά, καθώς μιλάμε για μια νοητή γραμμή συνόρων που πολύ εύκολα καταπατάται για μερικά εκατοστά» επισημαίνει στο e-evros.gr κάτοικος της Ορεστιάδας.

«Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε τα παιδιά αποφασίσαμε να μην επισκεφτούμε την πόλη της Αδριανούπολης με ημερήσιες εκδρομές και εξορμήσεις. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα ελληνικά τελωνεία από τις Καστανιές και τους Κήπους έως ότου βρεθεί λύση και γυρίσουν τα παιδιά στην πόλη μας».

Φυσικά, η όλη προσπάθεια είναι συμβολική, αλλά-δυστυχώς-είναι και η μόνη ουσιαστική μέχρι στιγμής από ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση φια του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τζανακόπουλου την περασμένης Παρασκευή, μιλούσε για... τυπική διαδικασία σε ότι αφορά την απελευθέρωση και επιστροφή τους στην Ελλάδα!