Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

«Φύγε απο την Ε.Ε. για να γλιτώσεις…» Φέρετε να είπε ο Τραμπ στον Μακρόν


Στη συνάντηση τους τον Απρίλιο στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε προτείνει στον ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να συνάψουν οι χώρες τους μια διμερή συμφωνία συνεργασίας. 

Την αποκάλυψη πραγματοποιεί σε δημοσίευμα της η...
Washington Post.

"Γιατί δεν φεύγεις από την Ε.Ε; Αν φύγεις θα γλιτώσεις;" φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ τον Μακρόν, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της Γαλλίας, προβάλλοντας ένα σαφέστατα φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το δημοσίευμα επικαλείται ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους. Την προτροπή αυτή επιβεβαίωσε και διπλωματική πηγή, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τραμπ εδώ και μήνες εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της Ε.Ε, καταγγέλλοντας αδιάκοπα τις "άδικες", όπως τις θεωρεί, εμπορικές πρακτικές της, ιδίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασφαλώς δημιουργήθηκε για να επωφεληθεί από τις ΗΠΑ" είπε την Τετάρτη σε συγκέντρωση στη Βόρεια Ντακότα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα αυτό κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, αλλά απάντησε διφορούμενα, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόταση του Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου