Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Πρόβα θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ


«Πρόβες» για το ενδεχόμενο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας, καθησυχάζοντας, ωστόσο, πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αναφορικά με την υγεία της βασίλισσας.

Οι υπουργοί έχουν συγκροτήσει, σύμφωνα με...
τους Times, μια επιτροπή στην οποία συζητούνται την τελευταία εβδομάδα οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν μετά τον θάνατο της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένου και του δεκαήμερου πένθους σε όλη τη χώρα. 

Όπως γράφει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο υπουργός Ντέιβιντ Λίντινγκτον προέδρευσε μια μακράς συνεδρίασης για το ζήτημα την Πέμπτη, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αμυνας και ο επικεφαλής της Κάτω Βουλής.

Η πρόβα που έχει κωδική ονομασία «Κάστρο Περιστέρι», έχει ως άξονα τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας, όπως το πότε θα βγει το επίσημο ανακοινωθέν από την πρωθυπουργό.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε υπουργός που βρέθηκε στις προετοιμασίες, όλο αυτό δεν έχει να κάνει με την κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει λόγω του ότι βρίσκεται σε μεγάλη ηλικία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', 92 ετών, γιόρτασε τα 65 χρόνια στο θρόνο το 2018. Είναι η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία, καθώς και ο μεγαλύτερος σε ηλικία μονάρχης και μακροβιότερος αρχηγός κράτους στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου