Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν - Όταν εμείς το λέγαμε μας κορόιδευαν!

 Όταν εμείς ζητούσαμε την κατάργηση της συνθήκης του Σένγκεν με την Ιδρυτική Διακήρυξη κινήματος “Ελληνική Αναγέννηση” (Δείτε σχετικό ΕΔΩ) κάποιοι μας κορόιδευαν! 
 Την κατάργηση, έστω και για ένα διάστημα, της συνθήκης του Σένγκεν και το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων, συζητούν σήμερα οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, όπως επιβεβαίωσε η πρέσβειρα του Βελγίου στα Ηνωμένα Έθνη, Μπενεντίκτ Φρανκινέτ.   
 Το θέμα επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο CNN, λέγοντας πως....
«οπωσδήποτε βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και έχει τεθεί επί τάπητος από τις ηγεσίες», διευκρινίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αντίδρασης απέναντι στους τρομοκράτες, πολύ δε περισσότερο μετά το χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ενώ έγινε αναφορά και στον μεγάλο αριθμό προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.   
 «Η ιδέα με τη συνθήκη του Σένγκεν ήταν να έχουμε τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα βλέπουμε όμως, ότι ίσως να μην είναι εφικτό κάτι τέτοιο», δήλωσε η πρέσβειρα του Βελγίου στον ΟΗΕ και συνέχισε «τουλάχιστον στην παρούσα φάση, προσωρινά, θα πρέπει να συζητήσουμε τη συγκεκριμένη προοπτική και να εξετάσουμε τα θέματα των συνόρων».