Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

«Σεξ για ένα σάντουιτς» στην Ελλάδα

 Μπορεί ο καθηγητής  Γρηγόρης Λάζος του Παντείου Πανεπιστημίου να διέψευσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Times, ότι οι νεαρές Ελληνίδες «πουλάνε» πλέον το κορμί τους για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς, ωστόσο, η αίσθηση που προκάλεσε σε διεθνές επίπεδο το θέμα, φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλη.
 Τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να γράφουν για τις φοιτήτριες που λόγω κρίσης το έριξαν στην πορνεία, ακόμη και για τα δύο ευρώ που κοστίζει μια τυρόπιτα!
 Μεταξύ αυτών και το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today το οποίο, μέσα από την ιστοσελίδα του, γράφει πως....
τα χρήματα που παίρνουν για τις υπηρεσίες τους οι ιερόδουλες στην Ελλάδα, έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά!
 «Σεξ για ένα σάντουιτς», είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος, το οποίο παραθέτει, μάλιστα, δηλώσεις του κ. Λάζου τις οποίες ο ίδιος έχει διαψεύσει, ότι δηλαδή «μερικές γυναίκες το κάνουν ακόμη και για μια τυρόπιτα επειδή απλά πεινάνε».
 Ωστόσο, μπορεί ο καθηγητής να τονίζει τώρα -έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα- ότι η διατύπωση αυτή, την οποία παρέθεσαν οι Times, δεν είναι δική του, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του τον περασμένο Μάιο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Λάζος, ο οποίος μελετά διαχρονικά το φαινόμενο της πορνείας, είχε πει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο οι γυναίκες να εκδίδονται ακόμα και για μια τυρόπιτα».
 «Όταν η άλλη έχει να φάει δυο μέρες, τι θα κάνει; Συνήθως το μεροκάματό τους είναι στα 15 ευρώ και, για να το βγάλουν, χρειάζεται να περάσουν από πάνω τους 6-8 πελάτες στο πεζοδρόμιο ή 20 στο μπορντέλο», είχε δηλώσει ο κ. Λάζος σε καθημερινή εφημερίδα.
 Για την ώρα, πάντως, τα ξένα ΜΜΕ συνεχίζουν να αναμεταδίδουν το ρεπορτάζ των Times, ως άλλη μια σοκαριστική πτυχή της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, ενώ το hashtag #tyropita παραμένει στα στα πρώτα trends του ελληνικού Twitter.