Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Αναμένουν χτύπημα με χημικά στην Ευρώπη

 Σε πόλεμο προηγμένης τεχνολογίας εξελίσσεται εκείνος μεταξύ Δύσης και Ισλαμικού Χαλιφάτου, με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, tablets και συστήματα παρακολούθησης από τη μια πλευρά και ανάπτυξη απαγορευμένων χημικών όπλων μαζικής καταστροφής από την άλλη.
Αναλυτικότερα, χημικό πόλεμο κατά της Δύσης ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο στρατός επιστημόνων του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». 
 Η έκθεση κάνει λόγο για....
στρατολόγηση πτυχιούχων χημείας, φυσικής και επιστήμης των υπολογιστών, με σκοπό την ανάπτυξη και τη χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων μαζικής καταστροφής σε μελλοντικές επιθέσεις.
 Το έγγραφο, που συντάχθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, υποστηρίζει μάλιστα ότι όπλα μαζικής καταστροφής έχουν ήδη περάσει λαθραία στην Ευρώπη και προειδοποιεί τις δυτικές κυβερνήσεις να ενημερώσουν τους πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους.
 Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επί του παρόντος, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τη δυνατότητα των εξτρεμιστικών ομάδων να χρησιμοποιήσουν χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά ή πυρηνικά υλικά σε επιθέσεις στην Ευρώπη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αντίκτυπος μιας τέτοιας επίθεσης, εφόσον συνέβαινε, θα ήταν ακόμη πιο αποσταθεροποιητικός».
 Οι ειδικοί, γράφει η «Daily Mail», «φοβούνται ότι το Χαλιφάτο θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να μοιραστούν πληροφορίες για πιθανούς τρομοκράτες» – ανησυχία που αποτελεί ίσως και άλλοθι για την περαιτέρω παρακολούθηση και την παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών της Ευρώπης…