Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Ληστεία του δημοσίου χρήματος με πολιτικές αποφάσεις ... Φυλακή κανείς?

 Κάποτε ήταν τα αποκαλούμενα «Λαμπρόχαρτα» της χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου (μία μόνο περίπτωση ...), στα τέλη της για την ακρίβεια, όταν και η ειδησεογραφία της εποχής ήθελε την Αγροτική Τράπεζα με διοικητή που λεγόταν Λάμπρου, «επένδυσαν» στο χρηματιστήριο από τα αποθεματικά τους για να μη βγει ψεύδος η κυβερνητική διαβεβαίωση για το ... ρόδινο μέλλον της τότε Σοφοκλέους.  
 Πέρασαν τα χρόνια και μας ήρθε ξανά στο μυαλό αυτή η υπόθεση, καθώς ένα ασφαλιστικό ταμείο ανέλαβε να...
«βοηθήσει» κάποιον κυβερνητικό στόχο, λες και τα χρήματα που διαθέτει δεν προέρχονται από το αίμα του ελληνικού λαού για να επενδύονται με πολιτικούς και όχι οικονομικούς, ορθολογικούς , επαγγελματικούς όρους.  
 Πρόκειται για το ΤΣΜΕΔΕ που προφανέστατα διατάχθηκε να βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, προσθέτοντας άλλα 380 εκατ. ευρώ στα περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη τοποθετηθεί σε προηγούμενη «ευκαιρία», με αποτέλεσμα να έχει υποστεί ήδη τρομερές απώλειες (περισσότερα από τα μισά έγιναν καπνός ...), καθώς οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις κατακρημνίζονται.  
 Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ΕSM έχουν «ανέβει στα κάγκελα» και εγκαλούν την Ελλάδα για παράνομη έμμεση κρατική χρηματοδότηση, οπότε αναμένονται μεγάλες φασαρίες, με την επενδυτική επιτροπή του ταμείου να καλείται τώρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ...  
 Θα ανοίξουν τα στόματα να μας πουν ποιος έδωσε οδηγίες? Διότι κανονικά θα έπρεπε αυτεπαγγέλτως να κληθούν για εξηγήσεις, να μας πουν ποιος νουνεχής συντηρητικός επενδυτής - διαχειριστής κεφαλαίων, έριξε την ιδέα. Όπως συντηρητικό οφείλει να είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο, την ώρα μάλιστα που μειώνονται οι συντάξεις του κοσμάκη διότι το ταμείο ... του ταμείου είναι μείον. Δεν παίρνεις υπερβολικά ρίσκα.  
 Άντε να μην ανοίξουμε και θέμα ΕΛΠΕ, για ποιον λόγο το κράτος δια υπουργών και πρωθυπουργού έχει αρμοδιότητα να διαπραγματεύεται την όποια πώληση μετοχικού ποσοστού μιας εταιρία που δεν είναι πλέον κρατική ...  
 Τίποτα δεν αλλάζει στην Ελλάδα? Και απορούμε ακόμα τί μας συμβαίνει, καταλογίζοντας ευθύνες σε όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον εαυτό μας?
Πηγή