Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Έπιασαν Γάλλο που φωτογράφιζε την 117ΠΜ στην Ανδραβίδα – Είχε ταξιδέψει σε...

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ένας Γάλλος υπήκοος ηλικίας 66 ετών συνελήφθη  το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας από αστυνομικούς έξω από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και την 117 ΠΜ να φωτογραφίζει εγκαταστάσεις και αεροσκάφη, παρά την απαγόρευση που υπαγορεύει η νομοθεσία της χώρας μας και οι σχετικές πινακίδες έξω από τη μονάδα.  
 Εκείνο όμως που σήμανε πραγματικά συναγερμό στις Αρχές και κινητοποίησε έως και την ΕΥΠ, είναι πως στο διαβατήριο του φαινόταν πως είχε ταξιδέψει...
στο Ιράν, το  Ιράκ και την Αλγερία και αυτής της μορφής η διασύνδεσή του με μουσουλμανικά κράτη…  
 Ο 66χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της φωτογράφισης στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην κατοχή του βρέθηκε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή Canon με τους φακούς της. 
 Από δρόμο δίπλα στην περίφραξη είχε προβεί στη λήψη 20 φωτογραφιών των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου και των αεροσκαφών που βρίσκονταν εκεί. 
 Ο 66χρονος φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες, καθώς όπως υποστήριξε στην χώρα του δεν απαγορεύεται η φωτογράφιση τέτοιων χώρων.  
 Οι αστυνομικοί που ανέκριναν τον 66χρονο Γάλλο, ενώ ήδη είχαν ενημερώσει την Γαλλική Πρεσβεία, ανησύχησαν όταν είδαν στο διαβατήριό του, πως έχει ταξιδέψει σε μουσουλμανικές χώρες, όπως το Ιράκ και η Αλγερία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ταξίδια αναψυχής. Τώρα βέβαια τι ταξίδι αναψυχής μπορεί να είναι η επίσκεψη στο Ιράκ μόνο ο ίδιος το γνωρίζει.  
 Παράλληλα διαπίστωσαν πως είχε ενοικιάσει δωμάτιο σε κατάλυμα απέναντι από τη Διασπορά της 117 ΠΜ, όπου διέμενε μαζί με τη σύζυγό του.  
 Ο φωτογραφικός εξοπλισμός του Γάλλου υπηκόου κατασχέθηκε ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για παράνομη λήψη φωτογραφικού υλικού.