Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

«Η ΕΥΠ υπέκλεψε την συνομιλία Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέκσου»

 Ο Marcus Walker, δημοσιογράφος της WSJ που έφερε στο φως της δημοσιότητας την συνομιλία-κόλαφο για το ΔΝΤ καi τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα έθνη του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέκσου, αναφέρει ότι η υποκλοπή έγινε από την ΕΥΠ!  
 Το γεγονός ότι το όνομα της Βελκουλέσκου είναι γραμμένο ως «VELKOULESKOU» (στο σωστό είναι Velculescu) υπονοεί ότι η απομαγνητοφώνηση έγινε από ελληνική υπηρεσία.  
 Σε αναρτήσεις του στο Twitter,  σχολιάζει αρχικά ότι η διαρροή του τηλεφωνήματος «μοιάζει με....
μία περίεργη ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον καλύτερο φίλο στις συζητήσεις για το χρέος».  
 Στη συνέχεια συμπεραίνει για τη διαρροή: «1: Η Μέρκελ δεν θα μιλήσει για το χρέος, 2: Ο Τσίπρας επικεντρώνεται ακόμα στην βραχυπρόθεσμη αποφυγή του πόνου, 3: δεν θα υπάρξει σύντομα συμφωνία.  
 Ο Marcus Walker τονίζει ότι το γεγονός ότι ο Τσίπρας στοχοποίησε το ΔΝΤ δείχνει ότι «δεν βλέπει πλέον την ελάφρυνση του χρέους ως βραβείο. Μόνο να ελαφρύνει τα δημοσιονομικά και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».  
«Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η απομαγνητοφώνηση και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό τύπο) είναι δική μας», απάντησε μέσω Twitter το WikiLeaks στον δημοσιογράφο.   

 Κυβερνητικοί πάντως κύκλοι, απαντούν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη διαρροή του WikiLeaks και ότι το έγγραφο προέρχεται από τoν Τζουλιαν Άσανζ.