Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Για τους λαθρο που κλείνουν τους δρόμους εισαγγελέας δεν υπάρχει;

 Κυρία εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τους Έλληνες αγρότες εκδώσατε διαταγή, Για τους λάθρο που κάνουν το ΙΔΙΟ, τίποτα; ΑΧΝΑ;  
 ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ;; ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ & ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ; Ο ΛΟΓΟΣ;; ΚΛΕΙΣΤΗ για 3η μέρα η εθνική οδός Ευζώνων. Για 17η μέρα η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη απο λαθρομετανάστες.  
 Στίς 24/2/2016 η Εισαγγελία Αρείου Πάγου διέταζε να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους...
αγρότες που κλείνουν τους δρόμους διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε έγγραφο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.  
 Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο έγγραφό της επισημαίνει «το αυτονόητο καθήκον τους να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους». 

Η παραγγελία της εισαγγελέως  

 «Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους  

 Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει).  
 Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.  
 Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».  
skeftomasteellhnika