Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Επιστήμονες εξηγήσουν γιατί είναι αναπόφευκτο η Αμερική να πληγεί από Τερατώδες Σεισμούς

 Έχετε παρατηρήσει ότι ο φλοιός της Γης αρχίζει να γίνει πολύ πιο ασταθές; 
 Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, μεγάλοι σεισμοί έχουν κλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη και μεγάλα ηφαίστεια έχουν ξεσπάσει με μια συχνότητα αναπάντεχη!  Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η κατάσταση στην Οκλαχόμα έχει προβήματίσει τους επιστήμονες μια και έχει καταγραφεί ετήσιο ρεκόρ σε σεισμούς του! Το πιο ανησυχητικό;  Ένας σεισμός δεξιά κατά μήκος του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης πρόσφατα, και όπως θα δείτε παρακάτω ένας επιστήμονας λέει ότι το θηριώδες ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στη νότια Καλιφόρνια "μοιάζει να...
είναι κλειδώσει να είναι γεμάτο και έτοιμο να δώσει μεγάλο γεγονός".  
 Το όνομα του επιστήμονα που εξέδωσε αυτή την πολύ δυσοίωνη προειδοποίηση είναι ο Thomas Jordan, και είναι ο διευθυντής του σεισμολογικού κέντρου της Νότιας Καλιφόρνιας. Το απόσπασμα που ακολουθεί προέρχεται από άρθρο των Los Angeles Times που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα και έχει προβληματίσει...

«Οι πηγές για το σύστημα του ρήματος του San Andreas έχουν πολύ καιρό να εκδηλωθούν. Ειδικότερα το νότιο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, μοιάζει να είναι κλειδωμένο, γεμάτο και έτοιμο να δώσει μεγάλο γεγονός», δήλωσε ο Jordan στην ομιλία εναρκτήρια ομιλία του σε πρόσφατο  συνέδριο που έγινε στην Καλιφόρνια.
 Άλλα τμήματα του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα, επίσης, έχουν καθυστερήσει πολύ να δώσουν ένα μεγάλο σεισμό. Νοτιοανατολικά της Cajon Pass, όπως στο San Bernardino County, που έχει να καταγραφεί μεγάλο γεγονός από το σεισμό του 1812, νοτιοανατολικά προς την Salton Sea, έχει να καταγραφεί μεγάλο γεγονός από το 1680-1690.  
 Εδώ ακριβός εστιάζεται και το πρόβλημα: Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι με βάση την κίνηση των τεκτονικών πλακών, με την πλάκα του Ειρηνικού να κινείται βορειοδυτικά της πλάκας Βόρειας Αμερικής, μεγάλοι σεισμοί θα πρέπει να είναι καταγράφονται λόγο της μετακίνησης της πλάκας κάθε περίπου 100 χρόνια. 

 Ο Thomas Jordan προσέθεσε ότι η ενέργεια που έχει συσωρευθεί κατά μήκος του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα θα μπορούσε ενδεχομένως να παράγει ένα σεισμό μεγέθους 8 βαθμών!
 Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το 2008, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας σεισμός με μέγεθος 7,8 κατά μήκος της νότιας πλευράς του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα, θα προκαλέσει περισσότερους από 1.800 θανάτους, 50.000 τραυματισμούς και 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές.

 Μιλάμε για ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός.  

 Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, κάποια μέρα μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνια θα πέσουν στον ωκεανό ως αποτέλεσμα ενός καταστροφικού σεισμού, αλλά  το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ "USGS" πιστεύει ότι αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί. Ωστόσο, ανοιχτά παραδέχονται ότι κάποια μέρα οι πόλεις του Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα η μια από την άλλη...

Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο Καλιφόρνια που πρέπει να ανησυχεί.  

 Σύμφωνα με  την Daily Mail, μία ομάδα επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι γιγαντιαία κομμάτια του μανδύα της Γης βυθίζονται στο εσωτερικό του πλανήτη, κάτω από την αμερικανική πλάκα προς Βορρά, και ότι αυτό έχει προκαλέσει κάποιους από τους ασυνήθιστους σεισμούς στο Ανατολική τμήμα της χώρας τα τελευταία χρόνια.
 Αυτό ως γεγονός είναι ικανό να πυροδοτήσει σειρά γεγονότων προκαλώντας παγκόσμιο ντόμινο μέγα - σεισμών!