Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Σκλάβες του σεξ μέσω του Facebook με 8.000 δολάρια πωλούν Τζιχαντιστές

 Νεαρά κορίτσια πωλούν ως σκλάβες του σεξ μέσω του Facebook οι τζιχαντιστές, αναφέρει η ιστοσελίδα Russia Today, με την τιμή να διαμορφώνεται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση.  
 Το ανησυχητικό ρεπορτάζ της Washington Post ρίχνει περισσότερο φως στο δράμα των εκατοντάδων γυναικών που έχουν αιχμαλωτιστεί από την τρομοκρατική ομάδα και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και αγοραπωλησίας.  
 Σύμφωνα με την εφημερίδα, φωτογραφίες νεαρού κοριτσιού 18 ετών αναρτήθηκαν στη σελίδα του Facebook από...
μαχητή του ISIS ονόματι Αμπού Άσαντ Αλμανί.  «Σε όλους τους αδελφούς που σκέφτονται να αγοράσουν μια σκλάβα, αυτή εδώ πωλείται για 8.000 δολάρια» έγραφε στην ανάρτησή του ο Αλμάνι στις 20 Μαΐου. Ο ίδιος ανήρτησε λίγο αργότερα και άλλη μια φωτογραφία που απεικονίζει το χλωμό πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας με κατακόκκινα μάτια.  «Άλλη μια σκλάβα για 8.000 δολάρια. Ναι ή όχι;», έγραψε στη λεζάντα.  
 Με την ανάρτηση των φωτογραφιών ο Αλμάνι προσκαλούσε τους φίλους στο Facebook να έρθουν στο Dawlah -περιοχή που βρίσκεται στα χέρια του ΙΚ στο έδαφος μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας- για να παντρευτούν.  
 Η δημοσίευση των φωτογραφιών πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με τους διαδικτυακούς του φίλους να σχολιάζουν την τιμή των γυναικών, την εμφάνισή τους αλλά και να κατηγορούν τον Αλμάνι ότι εμφάνισε τις νεαρές κοπέλες χωρίς πέπλο.  
 «Τι κάνουν και κοστίζουν τόσο;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης και συμπλήρωσε: «Μήπως έχουν κάποια ξεχωριστή δεξιότητα;», με τον Αλμάνι να απαντά πως η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν την τιμή.  
 Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φωτογραφίες από το προφίλ του Αλμάνι διαγράφηκαν από το Facebook μέσα σε λίγες ώρες, με την Washington Post να επισημαίνει την ανησυχητική αυξητική τάση που παρουσιάζει το δουλεμπόριο των γυναικών από τους τζιχαντιστές τον τελευταίο καιρό.  
Πηγή: Russia Today