Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

12 κορίτσια βρέθηκαν σε σπίτι άνδρα, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

 Δώδεκα κορίτσια, ηλικίας από έξι μηνών ως 18 ετών εντοπίστηκαν την Πέμπτη σε σπίτι στην Πενσιλβανία. Το σπίτι ανήκει σε 52χρονο άνδρα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κορίτσι, μια υπόθεση που είχε απασχολήσει την αμερικανική δικαιοσύνη από το 2012 ως το 2015.  
 Ένα από τα θύματα του άνδρα, που σήμερα είναι 18 ετών, ανέφερε στις αστυνομικές αρχές πως είναι μητέρα των δύο βρεφών που βρέθηκαν στο σπίτι, ενώ υπέδειξε ως πατέρα τους....
το δράστη, ονόματι Lee Kaplan. Η αστυνομία ερευνά τις κατηγορίες της έφηβης μητέρας, σύμφωνα με τις οποίες, ο δράστης την αγόρασε από τους γονείς της. Οι γονείς της κοπέλας έχουν επίσης συλληφθεί και βρίσκονται υπό κράτηση. Μάλιστα, το ζευγάρι που κρατείται ισχυρίζεται πως είναι βιολογικοί γονείς όλων των κοριτσιών που βρέθηκαν στο σπίτι.  
 Ο δικαστής David Hecker που έχει αναλάβει την υπόθεση εξήγησε: "Ισχυρίζονται πως είναι γονείς όλων των παιδιών, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως τους πιστεύουμε" είπε ο Hecker.  Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν μπορεί ακόμη να προσδιορίσει πόσο χρονικό διάστημα έμεναν τα παιδιά με το δράστη.  
 Ο 51 ετών δράστης διαμένει μόνιμα στο οίκημα της οδού Old Street, όπου εντοπίστηκε από τις αρχές μαζί με τα ανήλικα κορίτσια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αγόρασε το σπίτι το 1988 και έκτοτε μένει διαμένει μόνιμα εκεί. Ο Kaplan έχει τεθεί υπό κράτηση, με την εγγύηση αποφυλάκισής του να ανέρχεται στο 1 εκατ δολάρια. Την καταγγελία έκανε γείτονας του, η Jen Bets, η οποία και παρατήρησε ύποπτη δραστηριότητα στο γειτονικό σπίτι και ειδοποίησε τις αρχές. "Ήταν πολύ νέα για να είναι η γυναίκα του κι εκείνος πολύ μεγάλος για να της κρατά το χέρι" σημείωσε η ίδια στις αρχές. "Αναρωτιόμουν τι έπρεπε να κάνω. Τα κορίτσια έμοιαζαν τρομοκρατημένα" εξήγησε.  
 Η γυναίκα που έκανε την αναφορά, σημείωσε πως είχε μιλήσει για το θέμα και στο παρελθόν, τόσο στις αρχές, όσο και σε γείτονες. Εξάλλου, ένας από τους γείτονες ανέφερε πως όταν μίλησαν στον Kaplan, εκείνος ισχυρίστηκε πως δεν μένει κανένα παιδί μαζί του. Ο γείτονας παραφύλαξε έξω από το σπίτι και είδε στην αυλή του, μικρά κορίτσια διαφόρων ηλικιών, ντυμένα με ρουχισμό που παραπέμπει σε Μορμόνους. Επίσης, ο γείτονας δήλωσε ότι είδε πως ένα από τα κορίτσια ήταν έγκυος.   
 Ο δικαστής ανέφερε στα ΜΜΕ πως δεν είναι ακόμη σε θέση να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για την υπόθεση. Επιπλέον, η αστυνομία δηλώνει προς το παρόν αδυναμία να ταυτοποίησει με οποιοδήποτε τρόπο την ταυτότητα των κοριτσιών. "Το ερευνούμε. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για το ποιοι είναι οι πραγματικοί τους γονείς" αναφέρουν οι αρχές.  
ΠΗΓΗ NBC