Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Ποιοι «έφαγαν» τον 50χρονο ναυτικό στα Λιμανάκια

 Στα στέκια τοξικομανών στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές έχουν επικεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 50χρονου ναυτικού Αντώνη Μανουσάκη, που βρέθηκε καμένος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης πριν από περίπου δύο εβδομάδες και αναγνωρίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης χάρη στη δημοσιοποίηση των τατουάζ του.  
 Όπως διαπιστώθηκε, κατοικούσε στον Πειραιά, όπου είχε γεννηθεί και κατά καιρούς έκανε...
μεροκάματα στην ιχθυόσκαλα.  
 Η αναγνώριση του άνδρα (που αποδείχθηκε ότι ήταν σεσημασμένος) έγινε από έναν πρώτου βαθμού συγγενή του μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τατουάζ που είχε ο Μανουσάκης και είχε φτιάξει με ερασιτεχνικό τρόπο, τόσο στα καράβια με τα οποία ταξίδευε όσο και στα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία είχε εκτίσει ποινές για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.  
 Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν πάρει αποτυπώματα από τα δάχτυλα του νεκρού 50χρονου, όμως ήταν σε λανθάνουσα κατάσταση καθώς είχαν καεί από τη φωτιά που είχαν βάλει στο πτώμα οι δολοφόνοι. Έτσι, δεν είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν από τη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η πρακτική που ακολούθησαν ο ή οι δολοφόνοι του άτυχου ναυτικού δείχνει επαγγελματίες!  

Ήταν σεσημασμένος  

 Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν πως το θύμα τους ήταν σεσημασμένο και ήξεραν ότι οι αστυνομικές Αρχές θα ανακάλυπταν αμέσως την ταυτότητά του.  
 Για να δυσκολέψουν την αναγνώρισή του, προσπάθησαν να τον απανθρακώσουν ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό στο πρόσωπο και στα χέρια του, ενδεχομένως ενώ ο 50χρονος ήταν ζωντανός!  
 Λόγω του παρελθόντος του ναυτικού οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν ως κίνητρο τις διαφορές που δημιούργησε με την εμπλοκή του σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα ο άνδρας να είχε αποκαλύψει επικίνδυνα μυστικά σε αυτιά που δεν έπρεπε. 
 Για τον λόγο αυτόν προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες για τις επαφές και το φιλικό περιβάλλον του στις πιάτσες τοξικομανών όπου σύχναζε.